14-vuotiaan pojan etsintä käynnissä vahvalla miehityksellä – poliisilta viesti Espoon Lakiston asukkaille: "Tarkastakaa pihanne"

Vantaalla kadonnutta poikaa on etsitty tiistaista lähtien. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsintäryhmän vetäjä on kertonut etsintöjen etenemisestä MTV Uutiset Livessä.

Huom! Uutista päivitetty 7.10. kello 12.44: Pojan nimi, kuva ja tapauksesta kertova video poistettu. Poika on löytynyt menehtyneenä.

14-vuotias poika katosi eilen Vantaan Askistossa. Havainnot pojasta tulee ilmoittaa hätänumeroon 112.

Poliisin mukaan viimeinen havainto pojasta on eiliseltä tiistailta noin kello 16 Espoon Lakistontieltä.

Poliisi kertoi puolenyön aikaan, että etsinnöissä on poliisin lisäksi parhaillaan vapaaehtoisen pelastuspalvelun henkilöstöä, lennokkikalustoa, poliisikoiria ja helikopteri. Poliisin mukaan keltaiset jalkineet on selkeä tuntomerkki pojasta.

Poliisi on pyytänyt keskiviikkoiltana Lakiston alueen asukkaita tarkastamaan pihansa ja piharakennuksensa,

Lähipiirin mukaan pojalla on ollut päällään kotoaan lähtiessä kaksivärinen tumma/vaaleanharmaa huppari, jossa on selässä pääkallon kuva. Jalassa pojallaan on ollut pitkät, mustat kalsarit, joissa sivuilla on ohuet punaiset raidat.

Pojan kengät ovat keltaiset tai vaalean ruskeat. Poika on noin 170-175 senttimetriä pitkä.

Etsinnöissä mukana kymmeniä ihmisiä

Vantaalla käynnissä olevat suuretsinnät ovat keränneet paikalle yli 20 henkilöä ja muutamia koiria. Etsintöjä tekevät poliisin lisäksi Vapepa ja Puolustusvoimat

– Tänään etsijöitä on aika paljon ja viime yönä heitä oli myös todella paljon, etsintäryhmän vetäjä Stefan Asplund kertoo.

Hän arvioi, että paikalla oli viime yönä yli 30 henkilöä ja kymmenkunta koiraa.

– Tällaisen teini-ikäisen etsiminen herättää selkeästi enemmän etsimis- ja auttamishaluja kuin ehkä jokin toinen tapaus, Asplund pohtii.

Poliisi tekee päätökset etsinnöistä

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan vapaaehtoisia alkaa olla riittävä määrä etsinnöissä. Asplund kertoo ajaneensa muutaman etsintäryhmän ohi tänään.

Asplundin mukaan poliisi antaa etsinnöille yleensä ”ison raamin” ja vapepa hoitaa sen pilkkomisen osiin.

Hän ei osaa kommentoida sitä, milloin etsinnät mahdollisesti lopetettaisiin.

– Todennäköisesti, kun löytyy tai poliisi päättää lopettaa etsinnät. Poliisi tekee kaikki päätökset tässä.

Lue myös:

    Uusimmat