Poliisilta ja Traficomilta poikkeuksellinen ratkaisu: Ajokortin uusimista helpotetaan koronan vuoksi

Korona pähkinänkuoressa – Tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta 1:55
Tällä videolla kaikki, mitä sinun tulee tietää koronaviruksesta.

70 vuotta täyttäneet tarvitsevat ajokortin uusimiseen lääkärinlausunnon, jonka saaminen voi nykyisen korona-arjen keskellä olla vaikeaa. Poliisin ja Traficomin tuore päätös helpottaa ajokortin uusimista, sillä sen myötä riskiryhmään ikänsä puolesta kuuluvia ei pakoteta vierailemaan lääkärin vastaanotolla nykyisessä tilanteessa.

Koronavirustilanne kuormittaa Suomen terveydenhuoltoa, mistä johtuen kiireettömiä lääkäriaikoja on siirretty myöhäisempään ajankohtaan tai jopa peruttu kokonaan.

Ihmisten arkea helpottaakseen poliisi sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ovat tehneet muutoksen ajokortin uusimisprosessiin niiden asiakkaiden osalta, jotka tarvitsevat uuden ajokortin saadakseen lausunnon lääkäriltä.

Jos lääkärinlausuntoa ajokorttinsa uusimiseksi tarvitsevan asiakkaan ajokortti vanhenee 13.3.2020–31.5.2020 välisenä aikana, ei ajokortin uusimiseksi tarvita poikkeuksellisesti lääkärinlausuntoa. Lausunto toimitetaan poliisille myöhemmin; tämänhetkisen linjauksen mukaan kuuden kuukauden kuluessa ajokortin uudistamisesta.

Kuka tarvitsee lääkärinlausunnon?

Ajokortin voi tällä hetkellä uusia normaalisti, mikäli asiakas ei tarvitse lääkärinlausuntoa tai hänellä on jo sellainen.

Ilman lausuntoa ajokorttinsa voivat uusia alle 70-vuotiaat, joilla on henkilöauton, moottoripyörän, mopon, mopoauton tai traktorin ajokortti. Kuorma- ja linja-auton ajokortin voivat uusia ilman lääkärinlausuntoa alle 45-vuotiaat.

Jos ajokortin uusiminen ei edellytä lääkärinlausuntoa, voi homman hoitaa normaalisti Traficomin palvelussa.

Traficom suosittelee sähköisten ajokorttipalveluiden käyttämistä tai asioinnin siirtämistä, mikäli asiakas kuuluu koronaviruksen riskiryhmään.

– Voit käyttää myös asiamiestä, jos Traficomin kuva-arkistosta tai poliisin passikuvarekisteristä löytyvät ajantasainen kuva ja nimikirjoitus, Traficom kertoo tiedotteessaan.

Lähde: Traficom

Lue myös:

    Uusimmat