Mainos

Poliisille ilmoitettujen rikosten määrä laski – nousua seksuaalirikoksissa ja petoksissa

Poliisille ilmoitettujen rikosten määrä laski alkuvuoden aikana yli seitsemän prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kertoo Poliisihallitus.

Tammi- maaliskuussa 2016 poliisille ilmoitettiin yhteensä noin 179 000 rikosta, mikä on yli 14 000 vähemmän kuin viime vuonna vastavana aikana.

Nousussa olivat petosten ja seksuaalirikosten määrät. Petosten määrä kasvoi 29 prosenttia ja seksuaalirikosten 13 prosenttia. Yhteensä seksuaalirikoksia oli 838 kappaletta.

– Seksuaalirikosten määrän nousua selittää pitkälti seksuaalisten ahdisteluiden määrän lisääntyminen, sanoo poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen tiedotteessa.

Seksuaalisia ahdisteluita tuli poliisin tietoon 132 eli 88 tekoa enemmän kuin edellisen vuoden tammi-maaliskuun aikana.

Niissä seksuaalirikoksissa, joissa rikoksesta epäilty on poliisin tiedossa, ulkomaan kansalaisten tekemiksi epäiltyjen rikosten määrä nousi 55:llä.

Turvapaikanhakijoita epäiltyinä pahoinpitelyissä ja laittoman maahantulon järjestämisessä

Poliisihallituksen mukaan turvapaikanhakijoiden määrän lisääntyminen ei juuri näy rikostilastoissa tai poliisin saamien hälytystehtävien määrässä, mutta turvapaikanhakijoihin liittyvät tehtävät työllistävät poliisia muutoin edelleen.

Hakijoiden määrä on alkuvuonna kääntynyt laskuun. Poliisin mukaan viime viikkojen aikana heitä on tullut muutama kymmenen viikossa, kun viime syksynä vilkkaimpina aikoina saattoi saapua useita tuhansia hakijoita viikossa.

Turvapaikanhakijoita oli tammi-maaliskuun aikana rikoksesta epäiltyinä yleisimmin pahoinpitelyissä, näpistyksissä ja laittoman maahantulon järjestämisissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.