Mainos

Alkuvuoden rikostilastot julki: Pahoinpitelyjen määrä kasvoi viime vuodesta

Pahoinpitelyrikoksia kirjattiin tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 7800 kappaletta. Se on 200 tapausta eli 2,7 prosenttia viime vuotta enemmän.

Törkeät pahoinpitelyt lisääntyivät 7,7 prosentilla. Niitä tuli ilmi 390 tapausta. Pahoinpitelyrikoksissa oli muutaman vuoden tasaista laskua, kunnes niiden määrä kääntyi viime vuonna heikkoon nousuun.

Poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli vuoden 2016 tammi–maaliskuussa 8250 henkeen ja terveyteen kohdistuvaa rikosta, mikä on 2,3 prosenttia viime vuotta enemmän.

Lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä ilmi

Raiskauksia ilmoitettiin 250 eli yhtä paljon kuin vuoden 2015 tammi–maaliskuussa. Määrä on kuitenkin 30 tapausta enemmän kuin vuonna 2014 vastaavaan aikaan. Lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä tuli tietoon 344, mikä on 3,0 prosenttia enemmän vuoden 2015 alkuun verrattuna.

Viranomaisten tietoon tulleiden raiskausten ja lapsen seksuaalisten hyväksikäyttöjen määrät vaihtelevat vuosittain paljon. Lisäksi yksittäiset rikosilmoitukset voivat sisältää usean osateon käsittäviä tapahtumasarjoja.

Muita seksuaalirikoksia ilmoitettiin 250, joista 130 oli seksuaalista ahdistelua. Vuonna 2015 vastaavana aikana seksuaalisesta ahdistelusta tehtiin 44 ilmoitusta. Pykälä seksuaalisesta ahdistelusta tuli voimaan syyskuussa 2014.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.