Koivukylän murhan motiivi yhä epäselvä: Vuokranantaja löysi asunnossa viruneen 35-vuotiaan miehen ruumiin – kolme epäiltyä vangittu

Itä-Uudenmaan poliisi on jatkanut Vantaan Koivukylässä maaliskuussa paljastuneen henkirikoksen tutkintaa.

Epäilty murha tapahtui Koivukylässä Paatsamakujalla sijaitsevassa kerrostaloasunnossa. Tapaus tuli ilmi, kun vuokranantaja tuli tarkastamaan asuntoa kaksi viikkoa henkirikoksen jälkeen.

Rikoksen uhri oli noin 35-vuotias mies.

Kolme henkilöä vangittiin viime viikolla rikoksesta epäiltynä. Epäillyt ovat 26-vuotias mies, 25-vuotias mies ja 32-vuotias nainen.

– Tapauksen tutkinta jatkuu edelleen. Emme pysty ottamaan vielä tässä vaiheessa tarkemmin kantaa siihen, kuinka tämä rikos on tarkalleen edennyt tai mitkä ovat olleet epäiltyjen motiivit. Yksityiskohdat selkenevät kuulustelujen ja etsintöjen jälkeen, kertoo tutkinnanjohtaja Mikko MinkkinenItä-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteessa.

Kahdella epäillyllä rikostaustaa

Epäillyistä kahdella on taustallaan vakava rikos. 26-vuotias mies tuomittiin pari vuotta sitten törkeästä ryöstöstä kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

Kyse oli erikoisesta tilanteesta. Kaksi toisilleen tuntematonta miestä tapasi ravintolassa ja he lähtivät vanhemman, noin 60-vuotiaan miehen asunnolle.

Siellä oli harrastettu miesten välistä seksiä. Kertomukset siitä erosivat, mutta tämän jälkeen nuorempi mies pahoinpiteli raa’asti ja julmasti vanhemman miehen. Lattialla maannutta uhria muun muassa potkittiin päähän.

Nuorempi mies vei asunnosta omaisuutta. Helsingin hovioikeus ei muuttanut jutussa käräjäoikeuden päätöstä jutussa.

Yksi tuomittu aiemmin tapon yrityksestä

Toinen vangittu on puolestaan tuomittu 2017 tapahtuneesta tapon yrityksestä 3 vuoden 8 kuukauden vankeuteen. Teko tapahtui asunnossa Helsingissä.

25-vuotias iski riidan ja painin päätteeksi toista miestä veitsellä vasempaan hartiaan. Veitsen terä oli 14-senttinen.

Tilanne keskeytyi kun kaksi muuta asunnossa ollutta miestä tuli väliin.

25-vuotias tuomittiin jutussa myös kannabiksen ja rivotril-tablettien hallussa pidosta sekä laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat