Aviopari vangittu epäiltynä polttomurhan yrityksestä Alavudella – mies on aiemmin tuomittu taposta

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi viime viikolla kaksi alajärveläistä todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä syyskuun lopulla.

Sosiaalisen median perusteella vuonna 1990-luvulla syntynyt nainen ja 1980-luvulla syntynyt mies ovat aviopari.

Poliisi: Uhri yritettiin polttaa asuntoon

Tapauksen tutkinnanjohtaja kertoo MTV Uutisille, että poliisi uskoo pariskunnan yrittäneen polttaa henkilön asuntoonsa Alavudella.

Heidän epäillään ensin tunkeutuneen uhrin asuntoon, kohdistaneen tähän väkivaltaa ja poistuneen sitten paikalta, mutta palanneen asunnolle uudestaan ja sytyttäneen sen tuleen.

Talo paloi kivijalkaa myöten. Asianomistaja ei loukkaantunut palossa, mutta poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä sillä oletuksella, että epäiltyjen tarkoitus oli polttaa uhri kuoliaaksi asuntoon.

Poliisi kertoo selvittävänsä teon motiivia ja tarkoitusta. Rikosnimikkeet voivat myöhemmin muuttua joksikin muiksi.

Mies tuomittu tuntemattoman taposta

Miehellä on ennestään kontollaan ihmishenki, sillä hänet on tuomittu vuonna 2006 tapahtuneesta taposta ja tuhotyön yrityksestä 10 vuoden vankeuteen.

Syyttäjä oli hakenut miehelle tuomiota murhasta tämän hakattua entuudestaan tuntemattoman miehen hengiltä alkoholijuomapulloa ja lähes kaksikiloista putkijakkaraa tekovälineenä käyttäen.

Yhdistävä tekijä nyt tutkinnassa olevaan rikokseen on, että tuhotyön yritys koskee miehen pyrkimystä sytyttää asunto henkirikoksen jälkeen palamaan.

Joutui tänä vuonna puukotetuksi

Mies ei ole välttynyt rikolliselta ja väkivaltaiselta elämältä myöskään vankeuden jälkeen, ja häntä koskevia merkintöjä on paikallisessa käräjäoikeudessa myös lähiajoilta.

Viime huhtikuussa hän joutui erään tuntemansa miehen puukottamaksi. Käräjäoikeuden tuomion mukaan häntä oli puukotettu moratyyppisellä puukolla kylkeen sanailun päätteeksi. Puukottaja tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä lähes kahden vuoden ehdottomaan vankeustuomioon, mutta asiaa puidaan vielä hovioikeudessa.

Poliisista kerrotaan, ettei viimeisimmällä puukotuksella epäillä olevan tekemistä nyt tutkinnassa olevan rikoksen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja