Mainos

Poliisilla aavistus kaksi henkeä vaatineen Inarin tuhoisan tulipalon syystä – rikoksen mahdollisuus yhä ilmassa: "Poliisi pohtii kaikenlaisia vaihtoehtoja"

Poliisilla on arvio Inarin Akujärvellä tapahtuneen tulipalon syystä. Julkisuuteen tapauksesta kerrotaan kuitenkin vähän. Torstain vastaisena yönä syttyneessä omakotitalon tulipalossa kuoli kaksi ihmistä.

Hälytys rakennuspalosta Nellimintiellä tuli keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Tulipalon havaitsi ulkopuolinen. Kun viranomaiset saapuivat paikalle, talo oli tuhoutumassa palossa täysin.

Rakennus paloi kivijalkaan. Raunioista löydettiin vainaja ja rakennuksen ulkopuolelta toinen.

Molemmat kuolleet ovat tutkinnanjohtaja Kirsi Huhtamäen mukaan täysi-ikäisiä. Poliisilla on hyvä käsitys heidän henkilöllisyyksistään, mutta täyttä varmuutta ei kuitenkaan vielä ole saatu.

– Kyse on tulipalossa kuolleista ihmisistä, mikä viivästyttää vainajien tunnistamista ja asian selvittelyä. Poliisilla on kuitenkin käsitys siitä, keitä vainajat ovat. Toisen vainajan arvioidaan olevan talon omistajia.

Rikoksen mahdollisuutta ei vieläkään suljettu pois

Huhtamäen mukaan kaksikon uskotaan olleen talossa kahdestaan palon alkaessa. Talon omistajiin kuuluu myös ainakin yksi toinen henkilö, joka ei ollut paikalla ennen tulipaloa.

Poliisin onkin seuraavaksi tarkoitus kuulla kyseistä henkilöä ja uhrien omaisia.

– Puhuttamisia ei ole vielä päästy suorittamaan. Tämä on kuitenkin melko järkyttävä tapahtuma, Huhtamäki sanoo.

– Puhuttamisten lisäksi jatkamme teknisellä tutkinnalla. Talon raunioita päästään tutkimaan paremmin, kun palopaikka pääsee jäähtymään.

Paloa edeltäneistä tapahtumista Huhtamäki pysyy vaitonaisena.

Hänen mukaansa poliisilla on tällä hetkellä arvio siitä, mitä paloa ennen on saattanut tapahtua. Arvio on myös siitä, miten palo on mahdollisesti alkunsa. Mitään varmaa tietoa ei toistaiseksi kuitenkaan ole. Sen vuoksi asioita ei avata vielä julkisuuteen tarkemmin.

Rikoksen mahdollisuutta ei ole suljettu edelleenkään pois.

– Poliisi pohtii kaikenlaisia vaihtoehtoja.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja