Mainos

Mitä Inarin Nellimintiellä tapahtui? Talo paloi kivijalkaan, mies ampui itsensä ja toinen ruumis löydettiin hiiltyneen rakennuksen raunioista – poliisi tietää jotain, mitä ei voi kertoa julkisuuteen: "Raja menee siinä"

Poliisilla on käsitys kahden miehen kuolemaan ja tuhoisaan omakotitalopaloon johtaneista tapahtumista Inarin Akujärven liepeillä viime viikolla. Poliisi ei kuitenkaan halua avata asiaa vielä julkisuudessa.

Omakotitalo tuhoutui täysin rajussa tulipalossa Inarin Nellimintiellä lokakuun 24. päivä. Poliisi kertoi aiemmin, että talosta löytyi kuolleena noin 70-vuotias mies ja talon ulkopuolelta miehen 35-vuotias poika, joka oli ampunut itsensä luvallisella aseella.

Tutkinnanjohtaja Kirsi Huhtamäki Lapin poliisista ei halua kommentoida sitä, miten ja missä järjestyksessä kuolemat ja tulipalo tapahtuivat. Hän ei siis ota kantaa siihen, epäilläänkö 35-vuotiaan miehen ampuneen itsensä lisäksi myös isänsä tai että mistä tulipalo sai alkunsa.

Huhtamäki selittää varovaista tiedotuslinjaa sillä, että tapauksen tutkimukset ovat yhä hyvin alussa. Poliisi haluaa edetä asiassa myös hienotunteisesti vainajien omaisten vuoksi.

– Omaiset ovat tapahtuneesta kovin järkyttyneitä. Haluamme tiedottaa hienotunteisesti, ja vain asioista, joista olemme saaneet varmuuden. Emme spekuloi sillä, mitä olisi mahdollisesti voinut tapahtua vaan selvitämme tapahtumien todellista kulkua.

Poliisi odottaa Huhtamäen mukaan edelleen muun muassa teknisen tutkinnan tuloksia sekä tietoa 70-vuotiaan miehen kuolinsyystä. Miehen ruumiinavaus saadaan Huhtamäen mukaan järjestettyä todennäköisesti tällä viikolla. Muiden tutkimusten valmistumisessa saattaa kestää kauemmin.

Rikoksen mahdollisuus yhä ilmassa

Kylmää faktaa saadaan vielä odotella, mutta Huhtamäki myöntää, että poliisille on muodostunut palon jälkeisten päivien aikana ”jonkinlainen käsitys” siitä, mitä talolla tapahtui.

– Ne eivät ole ole sellaisia asioita, joita voisi vielä julkisuuteen avata, hän sanoo.

– Totta kai meillä on esimerkiksi taustatietoa vainajista. Ne ovat kuitenkin sellaisia tietoja, ettei niistä julkisuudessa varmastikaan puhuta. Raja menee siinä.

Tämän hetkisen tiedon mukaan tapahtumiin ei uskota liittyvän ulkopuolisia henkilöitä. Sen sijaan on epävarmaa, onko tapaukseen liittyen syytä epäillä rikosta. 

– Kaikki vaihtoehdot otetaan huomioon.

Niin ikään epävarmaa on Huhtamäen mukaan se, saadaanko Nellimintien tapahtumista täyttä varmuutta koskaan. Tapahtuneella ei tiettävästi ole silminnäkijöitä.

– Yritämme totta kai ja teemme kaiken, mitä tehtävissä on, Huhtamäki sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja