Mainos

Poliisikoira Börje yhä vuodepotilas – virkauran jatko ei silti poissuljettu

Elokuun alussa vakavasti loukkaantunut poliisikoira Börje toipuu leikkauksista ja edessä on kova kuntouttaminen.

– Börje on hengissä mutta edelleen vuodepotilaana. Kovin kuvauksellinen koira ei vielä ole, koska leikkausten takia on ajettu karvoja ja päässä on lampunvarjostin, Poliisikoiralaitoksen johtaja Pekka Kokkonen kertoo MTV Uutisille.

Börje loukkaantui vakavasti Loviisassa, kun poliisi otti kiinni henkirikoksesta epäillyn miehen. Epäilty yritti paeta poliisia ja tapahtumien yhteydessä iski Börjeä useita kertoja puukolla.

– Börjen vammat olivat hengenvaarallisia. Eläinlääketieteellisellä laitoksella tehtiin kuitenkin hyvää työtä, Kokkonen kiittelee.

Poliisikoirille on tulossa uudet, entistä paremmat suojaliivit, jotka ovat jo käytössä Uudessa-Seelannissa. Niitä esitellään oheisessa videossa.


Koiran virkauran jatko ei ole poissuljettu. 

– Sitkeä koira. Mutta aikaisintaan kuukauden päästä voimme sanoa, miten paraneminen on onnistunut ja voiko Börje ryhtyä tekemään työnomaisia perusharjoituksia.

Börje on noin 7-vuotias. Poliisikoirat eläköityvät noin kymmenen vuoden ikäisinä.

– Monta vuotta aktiivista virkauraa olisi vielä edessä. Jos se ei onnistu, Börjelle etsitään varmasti hyvä ja turvallinen koti viettää eläkepäiviä, Kokkonen sanoo.

Katso myös suloinen video poliisikoiraa komentavasta taaperosta. 

0:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.