Mainos

Poliisi varoittaa lasten hengenvaarallisista leikeistä

Keski-Suomen poliisi nappasi tänään Petäjäveden rautatieaseman ratapihalta kolme 11-12 -vuotiaista poikaa vaarallisten leikkien parista.

Pojat kertoivat poliisille pienen lyhyen juoksukilpailun jälkeen, että olivat rakennelleet ratapihalla pienen kemiallisen räjähteen, eli niin sanotun putkimiehen pommin.

Poliisin tarkastuksessa pommi paljastui kuitenkin vaarattomaksi.

Poliisi muistuttaa kuitenkin, että kyseessä oleva räjähde on vaarallinen, varsinkin jos pommin raaka-aineita päätyy paljaalle iholle tai limakalvoille. Räjähteen tekijä ei voi myöskään tietää milloin se räjähtää, joten loukkaantumisen riski on niin tekijällä kuin myös sivullisilla.

Pommia rakennelleet pojat kuljetettiin koteihinsa poliisin toimesta. Asiasta ilmoitettiin poikien vanhemmille sekä sosiaalitoimistoon.

Poliisi kehottaa vanhempia varoittamaan lapsia myös kiskoilla leikkimiseen liittyvistä vaaroista. Poliisi on saanut kuulla, että samaisella ratapihalla lapset ovat viime päivinä kilpailleet siitä, kuka kauimmin uskaltaa seisoa lähestyvän junan edessä.

Poliisi muistuttaa, että ratapihan alueella liikkuu ajoittain useampiakin junia, jonka vuoksi vaaran hahmottaminen ei aina ole helppoa. Ratapihalla myös kiskot ja ratapölkyt saattavat olla liukkaita ja voivat tuottaa yllätyksen siellä liikkuvalle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.