Mainos

Poliisi varoittaa lankeamasta tiliä huventavaan ansaan – tapauksia ei pääsääntöisesti edes tutkita

Lounais-Suomen poliisilaitos varoittaa kansalaisia tarttumasta verkossa mainostettaviin, epätavallisen houkutteleviin tarjouksiin tai tuotenäytteisiin.

Tiedotteessa poliisi kertoo, että Salon poliisille on ilmoitettu päivittäin luvattomasta pankki- ja luottokorttitilien käytöstä. Rikosten taustalla on usein erilaiset houkuttelevat verkkomainokset ilmaisilta vaikuttavista kertaluonteisista tuotenäytteistä, haluttavilta vaikuttavien palveluiden kokoiluista ja erilaisista yhden euron älypuhelintarjouksista.

Epärehelliseen tarjoukseen tai tilaukseen tarttunut huomaa pian tililtään lähteneen toistuvia tiliveloituksia, joiden jäljet johtavat ulkomaille. Asianosaisilta on voitu veloittaa suuriakin summia luottokortilta ilman hyväksyntää.

Poliisi kehottaakin miettimään tarjousten todenperäisyyttä ainakin kahdestiennen kun antaa pankkitietonsa ilmaisen tuotekokeilun tai kilpailuvoiton toivossa.

– Kun mainoksessa tarjottu syötti vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, sitä se myös pääasiassa on, poliisi muistuttaa.

Tiedotteessa myös muistutetaan, että Suomen poliisi ei pääsääntöisesti tutki ulkomailla tapahtuneita omaisuuteen kohdistuneita pienehköjä rikoksia. Pienemmät huijaukset saattavat siis jäädä selvittämättä.

1:35

0:54

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.