KRP vahvistaa, että poliisi tutkii epäiltyä terrori-iskun valmistelua Temppeliaukion kirkkoon

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee, että Helsingissä olisi valmisteltu terroristista tekoa, jonka kohteena olisi Temppeliaukion kirkko. Poliisi kertoi maanantai-iltana tiedotteessa käynnistäneensä kaikki toimenpiteet uhan selvittämiseksi.

– Jokaisen kansalaisen turvallisuus pyritään vahvistamaan kaikin mahdollisin tavoin, KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala kommentoi STT:lle.

Temppeliaukion kirkon alueella oli sunnuntaina näkyvä operaatio, jossa poliisin mukaan etsittiin rikoksesta epäiltyä henkilöä. Maanantaina kirkon eteen laitettiin useita betoniesteitä.

Haapalan mukaan näkyvä operaatio kertoo siitä, että uhkaan on suhtauduttu vakavasti. KRP arvioi kuitenkin, että sunnuntain kaltaista operaatiota ei ole tarpeen jatkaa.

– Kansalaisen on turvallista jatkaa normaalia arkista elämäänsä, Haapala kommentoi kysyttäessä, onko uhka edelleen olemassa.

Koska asian selvittäminen on kesken, ei KRP kerro tapauksen yksityiskohdista toistaiseksi tarkemmin. Haapala ei kommentoi esimerkiksi sitä, miksi Temppeliaukion kirkkoa epäiltiin kohteeksi.

Poliisioperaatio kesti useita tunteja

Töölön kirkkoherra Auvo Naukkarinen kertoi aiemmin maanantaina, että kirkolle asetetut esteet järjestettiin paikalle seurakunnan, kaupungin ja poliisin toimesta.

Naukkarinen kertoi STT:lle, että betoniesteet liittyvät liikennejärjestelyihin ja alueen liikenteen turvaamiseen. Työmatkalla ollut Naukkarinen kertoi kuulleensa esteistä vain puhelimitse.

Helsingin poliisi jahtasi epäiltyä Temppeliaukion kirkon ympäristössä sunnuntaina useita tunteja. Paikalla oli useita poliisipartioita, koirapartioita sekä raskaampaa kalustoa. Kirkko oli sunnuntaina iltapäivällä suljettuna pariin otteeseen, mutta poliisi ei kertomansa mukaan pyytänyt kirkkoa suljettavaksi operaation vuoksi. Poliisi oli sunnuntaina operaatiosta vaitonainen ja kertoi vain sen, että epäiltyä ei tavoitettu.

Helsingin poliisi ei myöskään maanantaina illalla kommentoinut STT:lle operaatiota tai betoniesteitä. 

Korjattu alkuperäistä otsikkoa, poliisi epäilee, ei vahvista, että terrori-iskua Temppeliaukion kirkkoon olisi valmisteltu.

Lue myös:

    Uusimmat