Mainos

Vantaan puukottaja yhä vapaalla jalalla – poliisi niukkasanainen tapauksesta

Vantaan Korson lauantaisen puukotuksen epäilty tekijä on yhä kateissa, ja häntä etsitään edelleen. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että epäilty olisi vaaraksi sivullisille.

– Totta kai, jos (epäilty) aiheuttaa vaaraa ympäristölle, siitä tiedotetaan ihan eri lailla, komisario Jarmo Ojala kertoi sunnuntaina iltapäivällä.

Hälytys Korsosta tuli Ojalan mukaan heti puolenpäivän jälkeen lauantaina. Hän vahvistaa, että poliisilla oli operaatio Minkkitiellä kerrostaloalueella Korsossa.

Ojalan tietojen mukaan paikalla oli enimmillään kuudesta seitsemään poliisipartiota, ja poliisilla oli mukanaan normaalia päivällä käytössä ollutta kalustoa.

Epäiltyä etsittiin sekä sisä- että ulkotiloissa.

Poliisin vaitonaisuudelle syy

Ojala ei kommentoi esimerkiksi epäillyn tekijän sukupuolta tai ikää. Hän ei kerro, oliko puukotuksen uhreja yksi vai useampia. Jutun yksityiskohtien tiedottamisesta vastaa tutkinnanjohtaja.

Poliisi on pysynyt vaitonaisena tiedottamisessa ja kertonut tapauksesta lähinnä Twitter-tilillään. Ojalan mukaan poliisin niukkasanaisuuden syynä on keskeneräinen tutkinta.

– Poliisin tiedotuslinja riippuu tilanteesta, lähtötiedoista ja siitä, mitä rikosta epäillään. Kokonaisuus ratkaisee. Jokainen poliisilaitos määrittelee tiedotuslinjansa itse. Me olemme valvonta- ja hälytystoimena, emmekä halua vaarantaa tutkintaa.

Poliisi on kertonut tiedottavansa tapauksesta seuraavan kerran maanantaina.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja