Mainos

Poliisille useita ilmoituksia autoilijasta, joka pyrkii kontaktiin lasten kanssa bussipysäkillä

Poliisi on saanut yhteydenottoja autolla liikkuvasta miehestä, joka pyrkii ottamaan kontaktia bussipysäkillä oleviin lapsiin Helsingissä, poliisi tiedottaa.

Poliisin mukaan yhteydenottoja on tullut yhteensä neljä Maunulan, Oulunkylän, Käpylän ja Laajasalon kaupunginosista. Ensimmäinen tuli ennen joulua.

Poliisi pitää mahdollisena, että tapauksia on enemmänkin.

– Vanhempien kannattaa kysyä lapsilta ovatko he havainneet tällaista toimintaa. Mikäli ovat, tulee vanhempien ottaa mahdollisimman pian yhteyttä poliisiin, rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju kommentoi poliisin tiedotteessa.

Koskenmäki-Karaharjun mukaan tapauksista ei ole tehty rikosilmoituksia, eikä varsinaista rikostutkintaa ole aloitettu, mutta poliisi tekee esiselvitystä tapahtumien kulusta.

– Fakta on kuitenkin se, että näitä yhteydenottoja on tullut ja tämä tekotapa on ollut kaikissa samantapainen. Haluamme nyt selvittää, keihin näitä on kohdistunut ja että onko takana sama henkilö.

Poliisi ohjeistaa vanhempia ja lasten parissa työskenteleviä käymään lasten kanssa läpi, miten tällaisissa tilanteissa tulisi toimia.

– Jos tuntematon ihminen yrittää ottaa kontaktia ja se tuntuu epämiellyttävältä, tulee lasten kertoa asia heti luotettavalle aikuiselle. Luotettavan aikuisen taas tulee välittää tietoa tapahtuneesta poliisille, Koskenmäki-Karaharju kertoo tiedotteessa.

Tilanteista pyydetään ilmoittamaan poliisin päivystysnumeroon 0295 47 1612 (avoinna arkisin kello 9-15) tai sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi. Poliisin mukaan tarvittaessa voi aina soittaa myös hätänumeroon.

Poliisi kommentoi tapahtunutta myös Facebookissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja