Poliisi: Useista tuhopoltoista epäilty kiistänyt syyllisyytensä

Tamperelaisen miehen epäillään aiheuttaneen tuhoa sytyttämällä rakennuksia tahallaan palamaan eri puolilla Pirkanmaata. Mies vangittiin viime viikolla.

Pirkanmaalla tehdyistä tuhopoltoista epäilty tamperelaismies on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin, kertoi Sisä-Suomen poliisi tiedotteessaan tiistaina.

Viime viikolla Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi 1990-luvun lopulla syntyneen miehen epäiltynä kymmenestä törkeästä vahingonteosta ja yhdestä tuhotyöstä tutkinnassa, jossa on selvitetty sitä, miten rakennuksia on maakunnassa syttynyt palamaan. 

Rakennukset ovat olleet poliisin mukaan syrjäseudulla ihmisistä autioina, ja rakennukset ovat olleet vähällä käytöllä. Paloja tutkitaan tältä ja viime vuodelta.

– Havainnot usein täyden palon vaiheessa olevista rakennuksista tulivat lähistöllä asuvilta ihmisiltä, todetaan tiedotteessa.

Poliisin tiedotteen mukaan tulipalot syttyivät yleensä viikonlopun tienoilla.

"Poliisillakaan ei ole hallussa kristallipalloa"

Poliisi kertoo, että se otti miehen viime viikolla kiinni Tampereelta sen jälkeen, kun poliisi oli kesän aikana saanut poissuljettua muita mahdollisia tekijöitä epäillyille tuhopoltoille. Viimeisin tulipalo, jonka aiheuttamisesta miestä epäillään, syttyi viime viikolla Lempäälässä. Epäillyllä ei poliisin mukaan ole aiempaa vastaavaa rikostaustaa.

Sisä-Suomen poliisin tiedotteessa kerrotaan, että epäillyn jäljille päästiin pakkokeinojen lisäksi "aktiivisella ja sinnikkäällä poliisityöllä palopaikasta toiseen".

– Poliisillakaan ei ole hallussaan kristallipalloa, josta epäillyn henkilöllisyys nopeasti ratkeaisi. Ihmisten kärsimättömyys esitutkintaviranomaisen toimenpiteitä ja tuloksia odotellessa on tällaisissa asioissa kyllä hyvin ymmärrettävää, tiedotteessa todetaan.

Poliisin mukaan esitutkinta jatkuu vielä, eikä miestä epäillä kaikista Pirkanmaan viimeaikaisista tulipaloista.

– Poliisilla ei ollut tiedossa ennalta rikoksen kohdistuminen tiettyihin kiinteistöihin, joten mahdollisuutta estää ennalta lisävahinkojen syntymistä ei tutkinnan missään vaiheessa ollut olemassa.

Mies teki useita tuhopolttoja Pohjois-Savossa: Kameraan tallentui tuhotyöt rivitalon pihassa 1:03
Mies teki useita tuhopolttoja Pohjois-Savossa: Kameraan tallentui tuhotyöt rivitalon pihassa. Juttu on maaliskuulta.

Lue myös:

    Uusimmat