Tampereen aluetta piinaa tuntematon tuhopolttaja tai jopa monta – rakennuksia palanut kevään jälkeen yli 20

Poliisi selvittää laajaa tuhopolttojen sarjaa Tampereella ja lähikunnissa. Kevään jälkeen alueella on ollut 22 tulipaloa. Poliisi epäilee, että palot on sytytetty tahallaan. 

Ensimmäinen tutkittavana olevista paloista sytytettiin 20. huhtikuuta. Sen jälkeen tapauksia on ollut lyhyen ajan sisällä useita Tampereen eri kaupunginosissa sekä Nokialla, Ylöjärvellä ja Pirkkalassa. 

Kohteeksi on valikoitunut pääsääntöisesti hylättyjä rakennuksia ja rakennelmia, kuten omakotitaloja ja vajoja. 

Lisäksi poliisi selvittää kahta paloa Orivedellä ja Kangasalla. Toistaiseksi ei ole varmuutta, liittyvätkö palot samaan tuhopolttojen sarjaan. Tutkinnanjohtajan mukaan mahdollisuus otetaan huomioon.

– Tulipaloja on lukumääräisesti paljon. Paloissa on yhdistäviä tekijöitä, mutta eroavaisuuksiakin on itse asiassa aika paljon, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Ylinen.

Viimeisin palo sytytettiin Ylöjärvellä 9. heinäkuuta, eli viime sunnuntaina.

Ylisen mukaan poliisi ei voi toistaiseksi varmuudella sanoa, riehuuko Pirkanmaalla tarmokas pyromaani, vai ovatko palot useamman eri tahon sytyttämiä. Vaihtoehdoista jälkimmäinen on tämänhetkisen tiedon valossa todennäköisempi.

Tällä hetkellä poliisilla ei ole tiedossa yhtään epäiltyä.

– Faktat, jotka esimerkiksi tekotapoihin liittyen on saatu yhdisteltyä, puhuvat sen puolesta, että tekijöitä voi hyvin mahdollisesti olla useampi. Kovia faktoja tekijöiden lukumäärästä ei kuitenkaan vielä ole, hän toteaa. 

Vihjeitä kaivataan

Poliisi on rikoskomisario Ylisen mukaan saanut suurimmilta osin selville, miten palot on sytytetty. Tutkinnan keskeneräisyyden takia hän varoo sanojaan, eikä paljasta yksityiskohtia. 

Tutkinnanjohtaja ei ota kantaa myöskään siihen, millaisia ovat paloja yhdistävät ja erottavat tekijät.

– Esitutkinta on täydessä vauhdissa, joten en voi näistä valitettavasti antaa julkisuuteen tietoja, hän perustelee.

Koska tapauksia on ollut lyhyen ajan sisällä lukuisia, uusia alueella tapahtuvia tulipaloja ja etenkin epäiltyjä tuhopolttoja tarkastellaan erityisen tarkalla silmällä.

– Käymme niitä läpi hyvin laajasti ja aika herkästi otamme juttuja osaksi tätä kokonaisuutta, rikoskomisario Ylinen sanoo.

Ylinen suhtautuu toiveikkaasti siihen, että tekijä tai tekijät saadaan vielä kiinni ja vastuuseen. Siinä poliisi kaipaa kuitenkin yleisön apua.

– Yleisövihjeet ovat totta kai tärkeitä, ja kaikki saamamme tiedot vievät asiaa eteenpäin.

Asiasta jotain tietävät tai tulipaloihin liittyen havaintoja tehneet voivat ottaa yhteyttä asiaa tutkiviin poliiseihin sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi

Lue myös:

    Uusimmat