Mainos

Poliisi tutkii viestintäsalaisuuden loukkausta Lankian jutussa

Outokummun poliisi tutkii tunkeutumista keskustan puoluesihteerin Eero Lankian naisystävän sähköpostiin. Juttua tutkitaan epäiltynä viestintäsalaisuuden loukkauksena.

Komisario Markku Airaksinen kertoi tänään, että rikoksesta epäiltynä on kuulusteltu outokumpulaista miestä. Jutun esitutkinta on pääosin valmis, ja se lähtee lähiaikoina syyteharkintaan Joensuun syyttäjänvirastoon. Poliisi sai asian tutkittavakseen viime perjantaina. Airaksisen mukaan sen yhteydessä ei ole selvitetty epäiltyä kiristystä, joka on kohdistunut Lankiaan.

Paikallisiin keskustavaikuttajiin kuuluva outokumpulaisnainen ilmoitti eilen Suomenmaa-lehdessä, että hänellä on Lankian kanssa yhteinen lapsi. Ulkopuolinen henkilö oli päässyt käsiksi hänen sähköpostiinsa, joka sisälsi tietoa asiasta.

Airaksisen mukaan väitetyn kiristyksen tutkiminen vaatisi Lankian tutkintapyyntöä tai rikosilmoitusta, koska kyseessä on asianomistajarikos. Sellaista poliisi ei ole saanut. Lankia itse kertoi julkisuuteen aiemmin, että häntä on uhkailtu yksityiselämän piiriin kuuluvalla asialla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.