Poliisi tutkii: Valioliiga-ottelu päättyi kaaokseen, Arsenal-legenda hyökkäsi kannattajan kimppuun

Everton varmisti säilymisensä Valioliigassa torstaina, kun se kaatoi Crystal Palacen kotonaan maalein 3–2. Loppuvihellyksen jälkeen kannattajien tunteet pääsivät valloilleen.

Everton-managerille Frank Lampardille säilyminen pääsarjassa oli tunteellinen hetki.

– Tämä on yksi upeimmista hetkistäni jalkapallourallani, Lampard kommentoi BBC:n mukaan.

– Olen ollut hyvin onnekas, kun olen päässyt kokemaan upeita aikoja, etenkin Chelseassa pelaajana ja valmentajana. Mutta kun kokee tunteita ja epätoivoa, joita putoaminen tuo mukanaan, se on erilaista.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Helmikuussa Evertonin peräsimeen tullut Lampard totesi illan olleen erityinen seuran historiassa.

– Luuin, että alkaisin itkeä. En ollut pysyä nahoissani. Kukaan ei voi kyseenalaistaa juhlia ottelun päätyttyä.

Lampard sanoi, että arvostelijoiden on helppo huomauttaa, ettei Everton voittanut mitään. Managerilla oli kuitenkin valmiina perustelut raivokkaille juhlille.

– Kun on työskennellyt tässä seurassa muutaman kuukauden, nähnyt kaikki vaikeudet ja sen, mitä ihmisille merkitsee, että säilymme tässä sarjassa.

Evertonin kotikenttä täyttyi välittömästi loppuvihellyksen jälkeen juhlivista faneista. Ikävän mausteensa juhliin toi Crystal Palacen managerin Patrick Vieiran joutuminen kahnaukseen häntä pilkanneen Everton-kannattajan kanssa.

Kentän poikki kohti vierasjoukkueen pukukoppia kävellyt Vieira näytti televisiokuvissa potkaisevan yhtä kannattajaa ennen tilanteen rauhoittumista. Vieira ei halunnut kommentoida tapahtunutta. Voit katsoa videon tilanteesta täältä.

– Minulla ei ole siihen mitään sanottavaa, ranskalainen totesi lehdistötilaisuudessa.

Vieira pelasi pitkän uransa aikana Valioliigan lisäksi myös Serie A:ssa ja Ranskan pääsarjassa. Parhaiten hänet muistetaan Arsenalista, jossa hän pelasi vuodet 1996–2005. Vieira aloitti Crystal Palacen valmentajana viime kesänä. Palace säilyttää paikkansa Valioliigassa, kun yksi ottelu on vielä pelaamatta.

Lampard tunsi sympatiaa kollegaansa kohtaan.

– En tavannut häntä ottelun päätyttyä. Olisin pyytänyt hänet tulemaan kentältä kanssamme – tosin en tiedä, olisiko hän halunnut sitä.

– Hän joutui kulkemaan 80 metriä kentän läpi, mikä ei ollut helppoa.

Myös Englannin jalkapalloliitto poliisi kiinnostui kentän tapahtumista. Merseysiden poliisista kerrotaan Goodison Parkilla tapahtuneen tappelun olevan tutkinnassa. Poliisin mukaan tapahtuneesta ei ole tehty ilmoitusta.

– Teemme yhteistyötä Evertonin kanssa saadaksemme kaikki olemassa olevat valvontakamerakuvat ja jututamme silminnäkijöitä.

Lue myös:

    Uusimmat