Arsenal-tähti koki perhetragedian, joutui kolme päivää myöhemmin fanin väkivallan kohteeksi – "En voi mitenkään kuvailla sitä tuskaa"

Arsenalin tähtivahti Aaron Ramsdale koki kovia viime talvena niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

25-vuotias Ramsdale oli viime kaudella yksi Arsenalin mahtikauden tukipilareista. Brittivahti piti vahvoilla otteillaan osaltaan Arsenalin mukana tiukassa mestaruustaistelussa, joka kuitenkin lopulta kääntyi Manchester Cityn eduksi ja Arsenal jäi kakkoseksi.

Pinnan alla kuitenkin kupli. Ramsdale kertoi The Players Tribune -lehdelle perheensä kohtaamasta tragediasta, kun hänen vaimonsa sai keskenmenon kesken mestaruusjahdin viime tammikuussa.

– Viime vuosi on ollut tunteiden vuoristorataa minulle ja perheelleni. Valioliigan mestaruustaiston ja ensimmäisten MM-kisojen lisäksi saimme vaimoni kanssa tietää odottavamme ensimmäistä lastamme. Mikel (Arteta) antoi minulle pari ylimääräistä lomapäivää MM-kisojen jälkeen, joten menimme lyhyelle lomalle. Lentäessämme kotiin vaimoni sai keskenmenon, Ramsdale kirjoittaa.

– En voi mitenkään kuvailla sitä kuusituntisella lennolla kokemaamme tuskaa. Kun saavuimme kotiin, en kertonut monille ihmisille tapahtuneesta. Vain perheelleni, joukkuetovereille ja tietysti Mikelille.

Arsenal-luotsi Arteta suhtautui suru-uutiseen asiaan tarvittavalla vakavuudella ja tuki tähtivahtiaan.

– Hän oli fantastinen. Jopa kesken mestaruustaiston, kun seuran ympärillä oli niin paljon painetta, hän kysyi minulta, tarvitsinko vapaata käsitelläkseni tapahtunutta. Mikel teki kaiken varmistaakseen, että minulla ja perheelläni oli kaikki hyvin, Ramsdale ylistää.

Ramsdale koki kuitenkin, että paras tapa käsitellä surua oli palata takaisin tolppien väliin. Kolme päivää tapahtuneen jälkeen Arsenal kohtasi jo Tottenhamin tulikuumassa Pohjois-Lontoon paikallistaistossa ja Ramsdale oli torjuntavastuussa.

Arsenal voitti ottelun 2-0, mutta peli muistetaan loppuvihellyksen jälkeisistä tapahtumista. Ramsdale joutui pelin jälkeen Tottenham-kannattajan väkivaltaisen käytöksen uhriksi, kun tämä potkaisi Ramsdalea selkään.

35-vuotias Joseph Watts sai syytteen pahoinpitelystä ja hänet tuomittiin 150 tunniksi yhdyskuntapalveluun ja maksamaan Ramsdalelle 100 punnan korvauksen. Lisäksi hän sai neljän vuoden pääsykiellon jalkapallo-otteluihin.

– Minua nimitelty urani aikana jokaisella mahdollisella haukkumasanalla, mutta koskaan kukaan ei ole ylittänyt rajaa tuolla tavalla. En voinut juhlia voittoamme pukukopissa, koska poliisi veti minut sivuun lausuntoa varten, Ramsdale muistelee.

– Minusta tuntui jopa hieman pahalta sen jätkän puolesta, koska jos hän olisi tuntenut minut ihmisenä ja tiennyt, mitä kävin sillä hetkellä läpi, hän ei olisi missään nimessä tehnyt niin, Ramsdale pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat