Mainos

Poliisi vangitsi miehen lähes 20 vuotta sitten tehdystä arvokuljetusryöstöstä – mieheltä löytyi sarjatuliase, ryöstö liittyi rikollisliigaan

7:17
Poliisi uskoo vanhan ryöstön kytkeytyvään järjestäytyneeseen rikollisuuteen. KRP on arvioinut järjestäytyneen rikollisuuden lisääntyvän Suomessa.

Poliisi jatkaa Turun vuoden 2002 arvokuljetusryöstön ja murhanyritysten tutkintaa. Lain koura on pitkä, sillä rikoksesta on yli 17 vuotta.

Poliisi otti viime viikolla kiinni miehen, jota epäillään osallisuudesta vuoden 2002 arvokuljetusryöstöön ja murhan yritykseen.

Poliisi teki tutkinnan johdosta epäillyn asuntoon kotietsinnän viime keskiviikkona. Hänen kotoaan löydettiin sarjatuliase.

Mies vangittiin rikoksista epäiltynä. Poliisi ei ole tehnyt muita kiinniottoja tapaukseen liittyen.

Pitkä rikoshistoria

Pääkaupunkiseudulla asuva vuonna 1970-luvun puolivälissä syntyneen miehen epäillään kuuluvan järjestäytyneeseen rikollisryhmään, ja hän on istunut oikeudessa selvittämässä erilaisia syytteitä lukuisia kertoja. 

Poliisin käsitys on, että myös tutkittu arvokuljetusryöstö tehtiin järjestäytyneen rikollisryhmän lukuun. 

Miehen sekaantuminen ampuma-aseisiin ei ole ainoa laatuaan, sillä lähivuosinakin tämän hallusta on löytynyt luvaton pistooli.

Mies on syyllistynyt myös eritasoisin huumausaine- ja liikennerikoksiin, joihin on kytkeytynyt myös muissa rikollisjärjestöissä vaikuttaneita henkilöitä.

Poikkeuksellisen ryöstön tekijöitä epäillään poliisin murhan yrityksistä

Turun arvokuljetusryöstön yritys tapahtui elokuussa vuonna 2002 Vanhan Tampereentien Prisman pihalla, hätistellen sivullisia pois asein. Neljän tai viiden konetuliasein aseistautuneen rikollisen teko jäi kuitenkin lopulta yritykseksi.

Poliisin suunnitelmalliseksi ja ammattimaisesti organisoiduksi kuvailema teko aiheutti erityistä vaaraa niin sivullisia kuin poliisia kohtaan.

Ryöstäjät pakenivat paikalta ennen poliisin saapumista Chevrolet Chevy Van -merkkisellä kuorma-autolla, ja poliisin päästyä heidän peräänsä ampuivat kohti poliisia ja levittivät tielle ajoesteitä tai piikkejä.

Poliisi menetti näköyhteyden pakoautoon ja se löydettiin myöhemmin palaneena läheiseltä pururadalta Hevoskadun päästä. Tekijät olivat päässeet pakoon.

Tapausta tutkitaan törkeän ryöstön yrityksen lisäksi myös kahtena murhan yrityksenä poliisia kohti ammuttujen laukausten vuoksi.

Teon poikkeuksellisuudesta kertoo muun muassa se, että poliisitutkinnan perusteella tekijöillä on ollut etukäteistietoa arvokuljetusauton rakenteesta ja suojauksesta.

Poliisi tutkii vanhaa rötöstä aktiivisesti

Poliisi tiedotti rikoksesta uudelleen tänä vuonna, ja toukokuun jälkeen poliisi onkin saanut lähes 20 uutta vihjettä yleisöltä.

– Poliisi kiittää yleisöä vihjeistä ja tiedoista, jotka ovat omalta osaltaan edesauttaneet tutkintaa.

Poliisi kertoo ottavansa yhä vastaan vihjeitä ja tietoja tapahtuneeseen liittyen. Tiedot voi toimittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai soittamalla puhelinnumeroon 050 456 2243.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja