Mainos

Poliisi tutkii Porvoossa lapsensa puukottamisesta vangitun isän taustaa – mielentilatutkimus todennäköinen

Poliisi on jatkanut viimeviikkoisen lapsen puukotuksen tutkintaa kuulustelemalla noin tusinaa todistajaa, tutkinnanjohtaja komisario Jyri Hiltunen kertoo.

Poliisi jututtaa ihmisiä, joihin kolmivuotiaan tyttärensä murhasta epäiltynä todennäköisin syin vangittu 38-vuotias ranskalaismies on ollut yhteydessä ja pyrkii selvittämään mitä asiat ovat koskeneet.

Mies puukotti lastaan leikkipuistossa Porvoossa viime viikon alussa, ja lapsi kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Poliisi on kuulustellut epäiltyä, joka on puhunut poliisille. Poliisi ei kuitenkaan toistaiseksi ottanut kantaa kuulusteluiden sisältöön tai siihen, onko motiivista selvinnyt mitään. Häntä tullaan kuulustelemaan vielä uudelleen.

– Tällä hetkellä tehdään tavallisia toimenpiteitä, joita henkirikostutkinnoissa tehdään, piirrellään karttoja ja jututetaan ihmisiä, joihin epäilty on ollut yhteydessä, ja mitä asiat on koskeneet ja tämäntyyppisiä taustakartoituksia, Hiltunen sanoo.

Hiltunen ei ota kantaa myöskään siihen, onko tutkinnassa tullut esiin seikkoja, joiden perusteella epäillylle olisi syytä tehdä mielentilatutkimus.

– Yleisellä tasolla voin sanoa, että tällaisissa nimikkeissähän on pikemminkin sääntö kuin poikkeus, että erittäin suurella todennäköisyydellä tulee kysymykseen se, tuleeko mielentilatutkimus ajankohtaiseksi ennen vai jälkeen pääkäsittelyn, Hiltunen sanoo.

Esitutkinta kestää vielä viikkoja

Hiltunen kertoi viime viikon torstaina vangitsemisistunnon jälkeen, että kolmivuotiaan tyttärensä murhasta epäilty mies sieppasi lapsen Porvoossa, kun lapsen äiti oli laittamassa lasta autoon. Äiti oli Hiltusen mukaan kääntänyt selkänsä hetkeksi.

Mies on aiemmin tuomittu käräjäoikeudessa 30 päivän ehdolliseen vankeuteen toisen, teini-ikäisen tyttärensä kolmesta pahoinpitelystä vuodelta 2015. Vanhemmalla tyttärellä on eri äiti.

Kolmivuotiaan vanhemmilla oli meneillään kiista huoltajuudesta. Tytön äiti oli hakenut isälle laajennettua lähestymiskieltoa.

Esitutkinta tulee poliisin mukaan kestämään näillä näkymin vielä viikkoja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.