3-vuotiaan tyttärensä leikkipuistossa puukottaneelle isälle syyte murhasta

3-vuotiaan puukottajaisä levitteli käsiään oikeudessa 0:44

Kolmivuotiaan tyttärensä Porvoossa puukottanutta miestä vastaan on nostettu syyte murhasta, kerrotaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastosta. Syyttäjänviraston tiedotteen mukaan epäilty on poliisitutkinnassa tunnustanut aiheuttaneensa lapsen kuoleman.

Jutussa on kaksi syyttäjää. Heistä toinen, Jukka Haavisto sanoo, ettei voi vielä tässä vaiheessa kommentoida teon sisältöä tai tarkempia perusteita murhanimikkeelle.

– Murhan yleiset perusteet ovat vakaa harkinta, raakuus ja julmuus. Sisältöä en kommentoi sen tarkemmin, se tulee vasta käsittelyssä esille, Haavisto sanoo.

Syytteen sisältö tulee julkiseksi siinä vaiheessa, kun oikeuskäsittely alkaa. Vielä ei ole varmuutta siitä, milloin tapaus käsitellään oikeudessa.

Helikopterilla sairaalaan

Noin 40-vuotias mies puukotti tytärtään Porvoon Lyseon leikkipuistossa marraskuussa 2017. Lapsi vietiin helikopterilla sairaalaan, mutta hän kuoli saamiinsa vammoihin.

Vanhemmilla oli meneillään kiista huoltajuudesta. Huoltajuuskiistaa koskevista asiakirjoista ilmenee, että lapsen äiti ja isä ovat entinen avopari.

Poliisi on kertonut, että murhasta epäilty mies sieppasi lapsen Porvoossa, kun lapsen äiti oli laittamassa lasta autoon. Äiti oli poliisin mukaan hetkeksi kääntänyt selkänsä.

Tytön äiti oli hakenut isälle laajennettua lähestymiskieltoa. Lapsesta on aiemmin tehty lastensuojeluilmoituksia.

Useita silminnäkijöitä

Poliisi sai hälytyksen leikkipuistoon aamukahdeksalta. Puukotuksella oli useita silminnäkijöitä.

Epäilty otettiin kiinni paikan päältä. Hänet määrättiin jo poliisitutkinnan aikana mielentilatutkimukseen. Mies on poliisin mukaan Ranskan kansalainen.

Murhasta epäilty mies on aiemmin tuomittu käräjäoikeudessa 30 päivän ehdolliseen vankeuteen toisen tyttärensä kolmesta pahoinpitelystä vuodelta 2015. Tällä teini-ikäisellä tyttärellä on eri äiti.


3-vuotiaan surmapaikka täyttyi muistokynttilöistä Porvoossa 0:59
​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat