Poliisi tutkii: Pitkäkyntiset iskivät Heinolan lintutarhalle – kuka varasti värikkään ja iloisen Axel-papukaijan pimeänä talviyönä?

Heinolan lintutarhalla on käynyt harvinainen tapaus, kun Axel-niminen palmuaratti joutui ilmeisesti pitkäkyntisten kouriin.

Heinolan lintutarhan Facebook-sivuilla kerrotaan, kuinka pirteä, iloinen ja varsin itsenäinen lintu oli huomattu tänään aamulla kadonneeksi.

– Axel oli talvitarhan remontin vuoksi siirretty vanhaan papukaijataloon. Aamulla, kun tulin seitsemäksi töihin, huomasin papukaijatalon kaikkien kolmen oven olevan avoinna ulos asti, Facebook-päivityksessä kerrotaan.

Papukaijatalossa oli ollut enää 9 astetta lämmintä ja kaikki papukaijat olivat peloissaan ja kylmissään.

Yksi häkki oli kuitenkin tyhjä: palmuaratti Axel oli varastettu.


Päivityksessä kerrotaan, että joku oli mennyt omilla avaimillaan sisälle ja vienyt Axelin.

– Tämä on mahdollista sen vuoksi, että lintutarhalla työskentelee ulkopuolista työvoimaa, opiskelijoita työssä oppimassa ja erilaisia työkokeilijoita. Valtaosa näistä henkilöistä on tunnollisia ja suurena apuna lintutarhalle. Välillä joukkoon osuu henkilöitä, joilla oma elämänhallinta ei ole kunnossa. Näin avaimia jää teille tietymättömille ja ilmeisesti nyt on käynyt näin.

Lintutarha kaipaa apua

Hämeen poliisista vahvistetaan MTV Uutisille, että heille on tullut ilmoitus kyseisestä tapauksesta.

– Ulko-ovissa ei ollut murtojälkiä, joten todennäköisesti sinne on menty sisälle omilla avaimilla, poliisista kerrotaan.

– Siitä ei ole varmuutta onko Axel varastettu vai onko se päässyt karkaamaan, mutta varkautena tänä tapausta tutkitaan.

Paavo-papukaija tanssii musiikin tahdissa. 0:58
Papukaijoista on moneksi: Näin tanssii Paavo-papukaija.

Vaikka poliisi tutkiikin tapausta, niin lintutarhan henkilökunta kaipaa myös kaikkien muiden tekemiä havaintoja, jos Axel on esimerkiksi myynnissä ”epätavallisissa puitteissa”. 

– Nyt ollaan surullisissa ja epäuskoisissa fiiliksissä, pitkäaikainen kaveri vietiin meiltä pimeänä talviyönä.

Lue myös:

    Uusimmat