Murtovaras vei kansanedustajan kotoa samppanjaa ja koruja ja käyntikortteja – kokoomusedustaja toivoo vihjettä, jos näet nämä korvakorut

Kokoomuksen ensimmäisen vuoden kansanedustajaa Ruut Sjöblomia kohtasi karvas näky viikonloppuna, kun hänen asuntoonsa oli murtauduttu.

Sjöblom kertoi tapahtuneesta Facebook-sivuillaan. Hän kertoo voron kavunneen asuntoon Sjöblomin 11-vuotiaan tyttären huoneen ikkunasta. Kukaan ei ollut murron aikaan kotona.

Asunto oli Sjöblomin kuvailun perusteella kuin räjähdyksen jäljiltä.

– Kotonamme oli kaikki paikat pengottu. Tavarat oltiin heitetty kaapeista alas, vaatteet riepoteltu ympäriinsä, työhuone käytännössä käännetty. Joka paikka oli sotkettu, hän kertoo Facebook-päivityksessään.


Asunnosta oli viety hänen mukaansa erilaisia koruja, samppanjapullo sekä nippu Sjöblomin käyntikortteja. Viety omaisuus ei pääsääntöisesti ollut arvokasta, mutta yksi poikkeus on joukossa: ainutlaatuiset korvakorut, joilla on arvoa paitsi rahallisesti myös tunnetasolla. Koruilla on takanaan tarina, sillä ne oli suunniteltu varta vasten Linnan juhlia varten.

– Eli jos nämä tulevat myyntiin johonkin tai niitä tarjotaan jossain, niin huomio, Sjöblom vetoaa yleisöön.

Karmeimmaksi hän kuvailee kuitenkin sitä, kuinka pitkäkyntiset olivat tunkeutuneet perheen pyhimpään, kotirauhan piiriin sotkua aiheuttaen. Hän kuvaileekin tilannetta järkyttäväksi. Huolen tunnetta lisää se, että poliitikkona häneen on kertomansa mukaan kohdistunut myös uhkailuja.

Iltalehti sai poliisilta vahvistuksen, että Tuusulassa on murtauduttu omakotitaloon, ja sieltä on viety muun muassa rannekello ja korvakorut. Poliisi ei kuitenkaan voi vahvistaa, kenen omakotitalo on.

Lue myös:

    Uusimmat