Ilon päivä! Axel-papukaijan etsinnät päättyivät suureen riemuun – karkulainen kyyhötti Lahden Prisman parkkihallissa: "Hetki oli suuri"

Helmikuun alussa Heinolan lintutarhasta kadonnut Axel-niminen palmuaratti tuli takaisin kotiin hyvissä sielun ja ruumiin voimissa.

– Torstai on toivoa täynnä, Axel palasi kotiin! 

Näin alkoi Heinolan lintutarhan iloinen Facebook-päivitys, jonka mukaan kaksi naista löysi Axelin Lahdesta, Prisman Launeen parkkihallista.

– Kaksi naista oli menossa ostoksille, kun he huomasivat seinän vieressä jonkun möykyn. He menivät katsomaan mikä se oli ja siellä seinän vierustalla kyhjötti meidän Axel. Nämä naiset alkoivat heti toimimaan. He saivat Jokimaan löytöeläintalolta kuljetuslaatikon ja toivat väsyneen Axelin kotiin lintutarhalle. En tiedä kummat iloitsivat enemmän, Axel ja sen lintukaverit vai henkilökunta, lintutarhassa hehkutetaan.

– Hetki oli suuri, Aksel kiipesi orrelleen ja alkoi heti syödä vuoroin hedelmiä ja siemeniä.

Miten Axel joutui Lahteen?

Tarhan hoitaja Olli Vuori huomasi viime viikolla heti tullessaan töihin aamulla, että papukaijatalon kaikki kolme ovea olivat avoinna ulos asti, ja sisällä oli lämmintä vain +9 astetta. Tarhassa lähes 20 asunut Axel-papukaija oli kadonnut.

Vielä on epäselvää, miten tänään löytynyt lintu oli joutunut Lahteen ja oliko joku varastanut sen. Aiemmin Hämeen poliisi kertoi tutkivansa tapausta varkautena. 

– Ulko-ovissa ei ollut murtojälkiä, joten todennäköisesti sinne on menty sisälle omilla avaimilla. Siitä ei ole varmuutta onko Axel varastettu vai onko se päässyt karkaamaan, mutta varkautena tätä tapausta tutkitaan, poliisista kerrottiin viime viikolla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja