Mainos

Poliisi kelkkaili virka-asussa päihtyneenä – tuomittiin rattijuopumuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta

Humalassa moottorikelkkaillut Lapin poliisilaitoksen rikosylitarkastaja on tuomittu Lapin käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen. Mies tuomittiin tiistaina rattijuopumuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 65 päiväsakkoon.

Poliisi kelkkaili Enontekiöllä toukokuun alussa poliisin virka-asuun pukeutuneena ja poliisin tunnuksilla olevalla moottorikelkalla, tuomiossa kerrotaan. Poliisi oli palaamassa virkatehtävistään kohti Kilpisjärveä.

63-vuotiaan miehen työtehtäviin kuului muun muassa Suomen ja Norjan poroaitasopimuksen valvonta sekä maastoliikennevalvonta.

Oikeuden mukaan poliisi ei päihtyneenä virka-aikana kelkkaillessaan ole käyttäytynyt asemansa ja tehtäviensä edellyttämällä tavalla eikä ole ollut päihtymyksenä takia kykenevä hoitamaan tehtäviään asianmukaisesti. Virkarikostuomio tuli tästä.

Poliisi myönsi teot ja sanoi tehneensä rikokset harkitsemattomuuttaan. Hän kertoi, että alkoholia oli veressä edellisen illan takia ja virka-asu ja poliisin moottorikelkka olivat mukana edellisen päivän virkatehtävien takia.

Miehelle määrättiin myös ajokielto syyskuuhun asti.

Irtisanoutunut ja jää eläkkeelle 

Lapin poliisilaitoksen mukana rikosylitarkastaja on jättänyt irtisanoutumisilmoituksen ja jää eläkkeelle marraskuussa. Sitä ennen hän on virkavapaalla ja pitää kertyneet vuosilomansa.

Poliisilaitoksen mukaan rikosylitarkastaja ei käytännössä enää hoida virkatehtäviä ennen eläkkeelle jäämistään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.