Vanhempi konstaapeli irtisanottu Lahden putkapahoinpitelyn vuoksi

Lahden julkisuuteen noussut putkapahoinpitely ei ollut ainoa vastaava tapaus – vain harva rikosilmoitus poliisista johtaa syytteeseen tai tuomioon 5:34
Lahden julkisuuteen noussut putkapahoinpitely ei ollut ainoa vastaava tapaus – vain harva rikosilmoitus poliisista johtaa syytteeseen tai tuomioon (1).

Hämeen poliisilaitos on irtisanonut poliisimiehen vanhemman konstaapelin virasta niin sanotussa Lahden putkapahoinpitelyä koskevassa asiassa, poliisi tiedottaa.

Poliisi on tuomittu lainvoimaisella tuomiolla virkatehtävissä tapahtuneista törkeästä vammantuottamuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta tuntuvaan sakkorangaistukseen.

Kyseinen poliisi on aiemmin tuomittu sakkorangaistukseen 38 liikennerikkomuksesta ja tähän liittyen hänet on erotettu määräajaksi virantoimituksesta, poliisi kertoo.

– Luottamus hänen kykyynsä toimia poliisimiehelle poliisin hallintolain 15 f §:n edellyttämällä tavalla on nyt menetetty. Luottamus on mennyt myös hänen kykyynsä ylipäänsä noudattaa lainsäädäntöä ja häntä koskevia määräyksiä, poliisi kertoo.

Hämeen poliisilaitoksen käsityksen mukaan tuomio törkeästä vammantuottamuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta jo yksistään ylittävät irtisanomiskynnyksen poliisin menettelyn moitittavuuden ja tuomitun rangaistuksen perusteella.

Päätökseen voi hakea muutosta hallinto-oikeudesta, poliisi toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat