Poliisi: Törkeä tapaus helsinkiläisellä uimarannalla juhannuksena – nämä kiellot ja rajoitukset koskevat myös vesiskoottereita

Tällainen on Helsingin poliisin uusin ja hienoin partiovene Ville 1 3:06
Tällainen on Helsingin poliisin uusin ja hienoin partiovene Ville 1. Kokkolassa valmistetun veneen hintalappu oli noin 750 000 euroa. Aluksen on määrä pysyä käytössä lähes 2050-luvulle asti.

Poliisin mukaan vesiskootterin kuljettajan piittaamaton toiminta helsinkiläisen uimarannan edustalla vaaransi sivullisten turvallisuuden.

Helsingin poliisi kertoo Instagram-tilillään, että sen tietoon on tullut lukuisia vesiskoottereiden aiheuttamia vaaratilanteita, joissa kuljettaja on ajanut huomattavaa ylinopeutta nopeusrajoitusalueella.

– Tällainen toiminta aiheuttaa vaaratilanteita muille vesillä liikkuville ja uimareille, poliisi muistuttaa.

Poliisin mukaan Aurinkolahdessa ajettiin juhannuksena uimarannan edustalla peräti sadan kilometrin tuntinopeudella vaarantaen muiden alueella liikkuneiden turvallisuuden. Vesiskootterin kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä vesiliikennejuopumuksesta.

Poliisi muistuttaa tarkistamaan vesiliikenteen kielto- ja rajoitusalueet Väyläviraston verkkosivuilta ennen vesille lähtemistä.

– Uimarantojen, satamien, ja kulkuväylien läheisyydessä on noudatettava erityistä varovaisuutta, poliisi painottaa.

Katso Instagram-upotus alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lähde: Helsingin poliisi

Lue myös:

    Uusimmat