Poliisi teki Pernon kaksoismurhaajan kylmäverisestä teosta rekonstruktiovideon – "Tekijällä oli yksi tehtävä ja kaikki esteet raivattiin tieltä pois"

Ennennäkemätön video: poliisi teki Pernon kylmäverisestä kaksoismurhasta rekonstruktion 4:55
Poliisi teki Pernon kylmäverisestä kaksoismurhasta rekonstruktiovideon

Turun Pernossa tapahtui huhtikuussa 2021 raaka kaksoismurha ja murhan yritys. 27-vuotias kouvolalaismies ampui sivullisen 25-vuotiaan naisen kerrostalon alaovelle, puukotti sivullista miestä piha-alueella ja ampui lopuksi 28-vuotiaan kaverinsa kerrostaloasunnon sisällä. Veritöiden taustalla oli riita 20 euron bensarahasta. 

Tekijä ja uhri tunsivat toisensa muutaman vuoden ajalta tietokonepelien ja turri- eli eläinhahmoharrastuksen kautta. Harrastustoiminta ei liittynyt veritekoihin.

Poliisi sai pääsiäislauantaina 3. huhtikuuta yöllä neljän jälkeen hälytyksen Pernoon. Hätäkeskukseen soitti 27-vuotias mies, joka kertoi, että häntä on ammuttu. Mies osasi heti kertoa, kuka häntä on ampunut.

Kahteen henkirikokseen johtaneessa teossa oli useita eri vaiheita, ja niitä havainnollistaakseen Lounais-Suomen poliisi teki teosta ansiokkaan rekonstruktiovideon. 

– Tekijällä olisi ollut monta kertaa mahdollista luopua teosta. Tässä on monta erillistä tapahtumaa. Mutta hän eteni hyvin, hyvin päämäärätietoisesti. Tuntui, että hänellä oli yksi tehtävä ja kaikki esteet, joita tielle tuli, raivattiin pois, rikosylikonstaapeli Aki Heino Lounais-Suomen poliisista kertoo.

Videolla poliisit esittävät tekijää ja uhreja ja siinä kuvataan koko teko kaikkine eri vaiheineen. Ennennäkemätön rekonstruktiovideo nähdään tänä iltana Rikospaikka-ohjelmassa.

Passitettiin hoitoon

Poliisi otti teosta 27-vuotiaan miehen heti kiinni kerrostalon ulkopuolelta. 

Oikeudessa teko katsottiin kahdeksi murhaksi ja yhdeksi murhan yritykseksi. Poliisi epäili miestä myös kahden asunnossa piileskelleen todistajan murhan yrityksestä, mutta oikeus hylkäsi nämä syytteet.

Koska tekijä oli ymmärrystä vailla, hänet passitettiin tahdosta riippumattomaan psykiatriseen hoitoon.

Pernon kaksoismurhan rekonstruktiovideo nähdään illan Rikospaikassa, jossa poliisi kertoo, mitä kaikkea teosta selvisi tutkinnassa.

Rikospaikka MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa kello 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat