Mainos

Poliisi teki läpimurron 14 vuotta kestäneessä sarjamurhaajan jahdissa Floridassa – kolmen naisen murhaaja paljastui myös uudemman murhan tekijäksi

0:34
Poliisi kertoo tehneensä läpimurron 14 vuotta kestäneessä sarjamurhaajan jahdissa Yhdysvalloissa

Floridassa sijaitsevan Daytona Beachin poliisi kertoo tehneensä läpimurron yli kymmenen vuotta avoimena olleessa murhatutkinnassa.

Kolme naista löydettiin kuolleena vuosien 2005 ja 2006 aikana. Naisten uskotaan nousseen tuntemattoman henkilön autoon, minkä jälkeen heitä oli ammuttu päähän samanlaisella aseella. Heidän ruumiinsa löydettiin myöhemmin syrjäisiltä paikoilta.

Vuonna 2008 löydettiin neljäs kuollut nainen, jonka uskotaan mahdollisesti joutuneen saman henkilön murhaamaksi.

DNA-teknologia ratkaisi

Daytona Beachin ja Palm Beachin poliisi kertoi maanantaina iltapäivällä Suomen aikaa tiedotustilaisuudessa pidättäneensä vuonna 1982 syntyneen miehen epäiltynä kolmen vuoden takaisesta murhasta Palm Beachissa.

Murhapaikalta kerätty DNA sekä ballistiset näytteet täsmäävät kolmeen Daytona Beachissa viime vuosikymmenellä tapahtuneeseen murhaan. Poliisi on vakuuttunut, että vuonna 2016 Palm Beachissa tapahtunut henkirikos olisi siis saman henkilön tekemä kuin Daytona Beachin murhat.

Viranomaiset sanoivat, että ilman nykyteknologiaa murhaajaa ei koskaan olisi saatu kiinni.

Vahvaa näyttöä

Miestä ei toistaiseksi syytetä muista kuin vuoden 2016 murhasta, mutta poliisilla on vahvaa näyttöä siitä, että tekijä on sama kuin vuosien 2005 ja 2006 murhissa. Poliisin mukaan syytteet miestä vastaan nostetaan myöhemmin.

– Näiden hirveiden murhien tekijä on nyt otettu kiinni, ja teemme töitä, jotta hän ei pääse enää koskaan vapaaksi, poliisi sanoi tiedotustilaisuudessa.

Lähteet: CNN, Newsweek

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja