Mainos

Pientä koulutyttöä puukotettiin 37 kertaa – Britanniaa jo 25 vuotta piinannut murhamysteeri on viimein ratkeamassa

Britanniaa 25 vuotta piinannut murhamysteeri on lopulta selviämässä, kun vuonna 1992 väkivaltaisesti kuolleen seitsemänvuotiaan koulutytön epäilty murhaaja on pidätetty. Asiasta uutisoi muun muassa yleisradioyhtiö BBC.

Seitsemänvuotiaan Nikki Allanin ruumis löytyi lokakuussa 1992 hylätystä rakennuksesta hänen kotinsa läheltä Sunderlandin rannikkokaupungista. Verilammikossa lojuvassa tytön ruumissa oli 37 pistojälkeä.

Perheen naapurissa asunut George Herron tunnusti murhan, mutta hänet vapautettiin 2 vuotta Nikkin kuoleman jälkeen. Oikeuden mukaan poliisi oli painostanut häntä kuulusteluissa, ja syyte hylättiin.

Vuonna 2014 murhasta pidätettiin sarjamurhaaja Steven Grieveson, mutta hänetkin vapautettiin myöhemmin.

Viime vuonna tutkimukset jälleen etenivät, kun poliisi sai uusia DNA-näytteitä, jotka oli otettu talteen pikkutytön kuoleman aikaan kerätyistä todisteista. Näytteitä oli otettu useista miehistä Nikkin kotikaupungissa.

Tapauksen selvittämistä edesauttoi myös se, että murhaajan löytämiseen johtaneista vihjeistä oli luvattu 10 000 punnan, eli noin 12 000 euron palkkio.

Poliisin tällä viikolla pidättämän noin 50-vuotiaan miehen nimeä ei ole vielä kerrottu julkisuuteen. Hänet on päästetty vapaaksi tutkinnan ajaksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.