Poliisi pahoinpitelyä ja ampumista Lohjalla – "Tapahtumien kulusta ei ole vielä varmaa tietoa"

Murharyhmä tiukentaisi ampuma-aserikosten rangaistuksia 9:00
Viime keskiviikon Rikospaikka-ohjelman Murharyhmä tiukentaisi ampuma-aserikosten rangaistuksia. Kuuntele videolta, mitä ammattilaiset aseilmiöstä ajattelevat.

Lohjan keskustassa ammuttiin sunnuntai-iltana ennen iltakymmentä käsiaseella.

Ylen mukaan ravintolassa olleessa nelihenkisessä seurueessa oli syntynyt riitaa kolmen miehen välille, ja he olivat siirtyneet selvittämään asiaa Keskusaukiolle. Ylen uutisen mukaan yksi miehistä oli ottanut esiin käsiaseen ja laukaissut sen kohti toisen miehen jalkoja.

Yle ei uutisessaan kerro, mistä tieto ampumisesta on peräisin. Tapahtuma on Ylen mukaan tallentunut valvontakameran kuviin.

Poliisin mukaan tiedot epävarmat

Poliisi kertoo kuitenkin tiedotteessaan, että laukaus oli ammuttu ilmaan, eikä kukaan loukkaantunut sen seurauksena. Poliisin mukaan ampumatapausta edelsi aukiolla tapahtunut yhteenotto, jossa oli osallisina useita täysi-ikäisiä henkilöitä. Osalliset tunsivat toisensa entuudestaan.

Poliisi tutkii tapahtunutta pahoinpitelynä ja ampuma-aserikoksena. 

Rikoskomisario Robin Hulden sanoo, että poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan laukaus ammuttiin ilmaan, mutta varmaa tietoa tästä ei vielä ole.

Rikoskomisario Hulden ei maanantaiaamuna vielä pystynyt vahvistamaan Ylen tietoja siitä, mihin laukaus on kohdistunut ja miten tapahtumat etenivät.

– Joitain tallenteita on meille tulossa, mutta vielä on liian aikaista sanoa, mitä niissä näkyy ja kuuluu. Tapahtumien kulusta meillä ei ole vielä varmaa tietoa. Tutkinta on vasta alkuvaiheessa, Hulden sanoo.

Kaksi autoa poistui paikalta

Paikalta poistui tapahtuman jälkeen kaksi henkilöautoa, joista toisen poliisi tavoitti pian tapahtumien jälkeen. Autosta otettiin kiinni kaksi henkilöä, joista toista epäillään rattijuopumuksesta.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen tilannekeskus kertoi maanantain vastaisena yönä STT:lle, että poliisin alustavien tietojen mukaan sivullisille ei aiheutunut tilanteessa vaaraa. Tuoreessa tiedotteessa poliisi kertoo, että esitutkinta on alussa eikä siitä tiedoteta tällä hetkellä yksityiskohtaisemmin.

Tapahtuneella oli poliisin mukaan myös todistajia, joita kuullaan tutkinnan edetessä.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 14.11.2022 kello 10.42: Juttua päivitetty poliisin tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat