Mainos

Poliisi selvittää kansanedustaja Oinosen raiskausväitteen

Poliisi kertoo tutkivansa perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinosen väitteen 15-vuotiaan tytön raiskauksesta.

Oinonen kirjoitti Karjalaisen mielipidekirjoituksessaan, että 15-vuotias tyttö raiskattiin viime viikolla Kuopiossa ja "vahvasti epäiltynä" olisi turvapaikanhakija. Hän piti edesvastuuttomana, että viranomaiset vähättelevät raiskaustapauksia.

STT:n puhelimitse tavoittama Oinonen kertoo, että hän luki tapauksesta Savon Sanomista. Loppiaisena ilmestyneessä lehdessä kerrottiin bussista nousseen tytön raiskauksesta. Tyttö olikin syntynyt vuonna 1997 eikä siis ollut 15-vuotias. Tapauksesta epäiltiin lehtijutun mukaan ulkomaalaistaustaista miestä.   

Raiskauksen epäiltiin tapahtuneen jo 1. joulukuuta viime vuonna, ei siis viime viikolla, Oinonen oikoo kirjoittamaansa.

Poliisi tiedotti aiemmin tänään selvittävänsä nyt, onko Oinosen kirjoituksessaan mainitsemaa raiskausrikosta tapahtunut ja onko asiassa syytä käynnistää esitutkinta.

– Kun meillä ei ole tietoa tällaisesta tapauksesta, yritämme eri lähteistä selvittää, onko syytä epäillä rikosta, kertoi poliisipäällikkö Taisto Huokko.  

Sanomalehti Keskisuomalaiselle Oinonen kertoo lukeneneensa raiskauksesta lehdestä. Oinosen mukaan uutinen on ollut Savon Sanomissa, Karjalaisessa ja Iltalehdessä.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että poliisille on tullut Itä-Suomen alueella tapahtuneista seksuaalirikoksista tieto 39 tapauksessa 1.8.-12.1. ajanjaksolla. Näistä yhdessä epäiltynä syylliseksi on turvapaikanhakija. Ulkomaalaistaustaisia epäilyjä on kahdeksassa ilmoituksessa. Kahdessa ilmoituksessa raiskausta epäillään törkeäksi, eikä näissä kummassakaan epäiltynä ole ulkomaalaistaustainen henkilö, kertoo poliisi.

Huokon mukaan mikään ilmoituksista ei näytä sopivan väitettyyn tapaukseen.  

– Voihan tässä tietenkin olla jokin väärinymmärrys tai -käsitys, mutta juuri tätä haluamme selvittää. Meillä ei ole tietoa, että viime viikolla tai edes siinä lähelläkään olisi tämäntyyppistä tapahtunut.  

Juttua muutettu klo 12:58: Poliisin ilmoittamassa ajanjaksossa ollut virhe korjattu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.