Poliisi pyytää havaintoja Joutsenon koulupalosta: "Mahdollista, että sytytetty tahallaan"

Vanha, käytöstä poistettu koulurakennus paloi keskiviikkoaamuna Joutsenon keskustassa Kesolantiellä Lappeenrannassa. Poliisi pyytää havaintoja tulipalosta ja liikkeistä koulurakennuksen lähettyvillä. 

Kaakkois-Suomen poliisilaitos pyytää tiedotteessaan aamuyön tunteina tehtyjä havaintoja koulurakennuksen tulipalosta ja liikkeistä koulun lähiympäristössä. 

Hälytys rakennuspalosta tuli pelastuslaitokselle kolmen jälkeen aamuyöllä keskiviikkona.

Poliisi kertoo suorittavansa tapahtumapaikalla palonsyyntutkintaa yhteistyössä pelastuslaitoksen kanssa. Palonsyyn tutkinta kuuluu poliisille niissä tapauksissa, joissa palon seurauksena on joko kuolema tai vakava loukkaantuminen tai palosta syntyneet suuret omaisuusvahingot. 

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tero Forsman kertoi STT:lle keskiviikkoaamuna, että palo saatiin rajattua yhteen siipeen, eikä tulipalosta koitunut henkilövahinkoja.

Poliisin mukaan on mahdollista, että koulu sytytettiin palamaan tahallisesti. 

– Alkutietojen perusteella on mahdollista, että palo on sytytetty tahallaan, mutta siitä ei ole varsinaisesti vielä viitteitä, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Petri Korpisammal tiedotteessa. 

Havainnot tulipalosta ja asiaan liittyvät vihjeet poliisi pyytää sähköpostiosoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai vihjenumeroon 0295 414 559.

 

Lue myös:

    Uusimmat