Poliisi pidätti ainakin 150 mielenosoittajaa Kanadassa – protestoijille annettiin viimeinen varoitus jo torstaina

MTV Kanadassa: Convoy-mielenosoitukseen Ottawaan odotetaan lisää tuhansia mielenosoittajia 5:59
Tällainen tilanne Convoy-mielenosoituksessa Kanadan Ottawassa oli viikko sitten sunnuntaina.

Kanadan pääkaupungissa Ottawassa poliisi ja Convoy-mielenosoittajat ottivat lauantaina yhteen, kun poliisi jatkoi mielenosoittajien häätämistä kaupungin keskustasta.

Poliisi kertoi paikallista aikaa puoliltapäivin Twitterissä käyttäneensä "kemiallista ärsykettä" protestoijia vastaan näiden hyökkääväksi kutsumansa käytöksen takia. Poliisin mukaan mielenosoittajat kieltäytyivät noudattamasta siirtymismääräyksiä.

Lisäksi poliisin mukaan operaation eteen tuotiin lapsia, minkä poliisi varoitti olevan vaarallista.

– Lapsia saatetaan viedä turvalliseen paikkaan, Ottawan poliisin Twitter-tilillä kerrottiin.

Ottawan poliisi antoi torstaina mielenosoittajille viimeisen varoituksen poistua paikalta. Perjantaina ja lauantaina mielenosoituksessa pidätettiin yhteensä ainakin noin 150 ihmistä.

Ajoneuvoja oli hinattu pois perjantaista lähtien 38 kappaletta, poliisi kertoi lauantaina päivällä paikallista aikaa.

Jotkut myös poistuivat vapaaehtoisesti.

Mielenosoitukset saivat alkunsa kolme viikkoa sitten, kun rekkakuskit ryhtyivät protestoimaan Yhdysvaltain rajan ylittämiseksi vaadittuja koronarokotuksia. Sittemmin mielenosoitus on tukkinut Ottawan keskustan ja muuttunut laajemmaksi protestiksi koronamääräyksiä ja maan hallintoa vastaan.

Protestin johtajia pidätetty

Suurin osa Kanadan mielenosoitusaallon johtajista on pidätetty.

Äärioikeistoaktivisti Pat King otettiin kiinni perjantaina. Kanadan yleisradioyhtiö CBC:n mukaan Kingiä vastaan on nostettu neljä rikossyytettä. Kaksi muuta johtajaa, Tamara Lich ja Chris Barber, pidätettiin torstai-iltana.

Talouden puolella protesteja yritetään saada loppumaan jäädyttämällä mielenosoittajien pankkitilejä. Viranomaiset ovat myös pyrkineet estämään joukkorahoituksen ja kryptovaluuttojen käytön Convoy-aallon tukemiseksi.

Pääministeri Justin Trudeau määräsi tällä viikolla käyttöön hätätilalain, joka antaa hallitukselle laajat valtuudet käsitellä kriisiä.

Hallituksen mukaan Kanadan protestit ovat maksaneet taloudelle miljardeja dollareita.


Lue myös:

    Uusimmat