Poliisi paljasti massiivisen paritusringin Euroopassa – "lover boy" -tekniikalla houkuteltuja naisia kaupattiin eteenpäin vain muutamalla tuhannella eurolla

3:02
Europol on julkaissut videon rikollisille tehdyistä kotietsinnöistä.

Euroopan viranomaiset ovat paljasteet suuren paritusringin, joka on toiminut eri puolilla mannerta. Asiasta tiedottaa Euroopan poliisivirasto Europol.

Europolin tukemassa operaatiossa pidätettiin kaikkiaan 14 epäiltyä. Seitsemän heistä otettiin kiinni Romaniassa, loput Espanjassa. Paritusringin uhriksi joutuneita naisia puolestaan saatettiin viranomaisten suojiin 10.

Europolin mukaan naisia on houkuteltu paritusringin uhriksi niin sanotulla "lover boy" -tekniikalla.

Romanialaismiehet tutustuivat naisiin ja pyrkivät näiden kanssa läheisiin suhteisiin, jopa parisuhteisiin. Syntyneen luottamuksen turvin naisia alettiin käyttää hyväksi. Europolin mukaan naisia naisia huumattiin, uhkailtiin, hyväksikäytettiin ja pakotettiin prostituutioon.

Useissa maissa tutkitaan myös toista rinkiä

Ihmiskaupan uhreiksi joutuneita naisia on Europolin mukaan kaupattu eteenpäin vain muutamien tuhansien eurojen hintaan.

Parituksella saatuja pimeitä rahoja on pesty muun muassa kiinteistökaupoilla, kalliilla koruilla ja ajoneuvoilla. Lisäksi rahoja on käytetty huumeisiin ja uhkapeleihin.

Kiinnijäämisen välttämiseksi paritusrinki on liikutellut naisia ympäri Eurooppaa.

Europolin mukaan useammassa Euroopan maassa tutkitaan parhaillaan myös toista paritusrinkiä. Näiden kahden ringin uskotaan toimineen yhteistyössä. Europolin mukaan rinkien uhreiksi joutuneista naisista on tunnistettu jo yli 40.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja