Mieskaksikko pakotti ulkomaalaisen naisen myymään seksiä Helsingissä, epäilee poliisi – veivät myös rahat ja pahoinpitelivät

8:01
Ihmiskaupan uhreja on Suomessa ennätysmäärä. Aiheesta keskusteltiin Uutisaamussa vastikään.

Mieskaksikon epäillään pakottaneen naisen myymään seksiä Helsingissä. Helsingin poliisi kertoo saaneensa asiaan liittyen valmiiksi esitutkinnan. Tapausta on tutkittu törkeänä ihmiskauppana.

Epäillyn ihmiskaupan uhriksi joutunut nainen oli viime keväänä tutustunut Suomessa 33-vuotiaaseen mieheen.

Nainen oli palannut loppukesästä kotimaahansa, mutta mies oli houkutellut naisen palaamaan Suomeen ja luvannut tälle töitä, poliisi kertaa tapahtumia tiedotteessaan.

Koska naisella ei ollut varaa lentolippuun, mies maksoi.

Poliisi: Miehet varasivat hotellin ja julkaisivat seksinmyynti-ilmoituksen

Saavuttuaan takaisin Suomeen viime syyskuussa nainen oli mennyt miehen asunnolle ja tavannut siellä toisen rikoksesta epäillyn, 35-vuotiaan miehen.

Poliisin käsitys on, että mieskaksikko oli vuokrannut naiselle hotellihuoneen Helsingin keskustasta, julkaisseet netissä seksinmyynti-ilmoituksen ja pannut naisen myymään seksiä hotelliin. Seksin myynnistä saadut rahat miehet olivat poliisin mukaan ottaneet itselleen.

Naisen kertomuksen mukaan miehet olivat kehottaneet jatkamaan seksin myyntiä, koska he tarvitsivat rahaa.

Lokakuussa nainen oli poliisin mukaan kertonut haluavansa lopettaa. Nainen oli tuolloin ollut miesten asunnolla. Miehet eivät olleet päästäneet naista lähtemään pois asunnolta ja olivat pahoinpidelleet tätä. He olivat vaatineet naiselta 1000 euroa, jotta tämä pääsisi lähtemään.

Poliisin mukaan nainen pääsi lopulta pakoon, kun miehet nukkuivat.

Tapauksen esitutkinta on poliisin mukaan valmistunut ja juttu siirtyy syyteharkintaan.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Uutiset Liveen tehdään huoltotoimenpiteita tänään maanantaina klo 12.00-14.00, jolloin katselussa voi olla häiriöitä. Pahoittelut.