Mainos

Poliisi on tyytyväinen pikahuumetesteihin

Poliisi kehuu liikennevalvonnassa käyttämiään testilaitteita hyviksi ja kiittelee niiden toimivan eniten käytetyillä huumeilla kuten amfetamiinilla ja kannabiksella.

Poliisi on tyytyväinen huumetestilaitteisiin, joita käytetään liikennevalvonnassa. Testausmenetelmä toimii poliisin mukaan hyvin eniten käytetyillä huumeilla kuten amfetamiinilla ja kannabiksella.

Kannanotto on vastaus Kansanterveyslaitoksen dosentin Timo Seppälän eiliseen lausuntoon siitä, että poliisin käyttämät pikahuumetestit ovat tehottomia. Seppälä korosti Uutispäivä Demarin haastattelussa, että pikatestit eivät ole luotettavia.

Seppälän mukaan joillekin yleisimmille huumeille on mahdollista saada toimivat pikatestit, mutta ei kuitenkaan kaikille. Hänen mielestään verestä otettavat testit ovat puolestaan luotettavia mutta kalliita.

Poliisin ylijohto korostaa, että Seppälällä ei ole pätevyyttä arvioida poliisin liikennevalvontavälineiltä vaadittavia ominaisuuksia. Poliisin mielestä testilaitteen hyviä puolia ovat sen käytön helppous, pieni koko ja se, että testaus voidaan tehdä tien päällä.

Pikatestauksessa käytetyllä laitteella voidaan määrittää samanaikaisesti viisi huumeryhmää. Laitteen antaman tuloksen perusteella poliisi päättää kuljettajaan kohdistuvista mahdollisista jatkotoimista. Testauslaitteet hyväksyttiin poliisin valvontavälineiksi toukokuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.