Mainos

Poliisi nuorten konsertista: Aikuisilta surkeaa esimerkkiä - lukuisat makoilivat päissään

Hämeenlinnassa poliisilla oli vilkas viikonloppu. Poliisi arvostelee aikuisia huonon esimerkin antamisesta.

Hämeenlinnassa nuorille oli järjestetty lauantai-illaksi Linnanpuistoon ilmainen konsertti Kesäloma Express. Nimekkäät esiintyjät vetivät paikalle yli 4000 nuorta kuulijaa. Tapahtuma oli teemalla "Humalattoman Hauska". Alueelle ei päästetty juopuneita nuoria.

Hämeenlinnan poliisi kertoo, että musiikista nauttimaan oli saapunut myös aikuisia, jotka leiriytyivät konserttialueen läheiselle ruohokentälle.

- Mitään hyvää esimerkkiä he eivät näyttäneet nuorille, sillä tuhannen päissään heitä makoili ruohikolla odottamassa putkaan kuljetusta. Välillä kuljetus kesti, kun poliisille kirjautui Hätäkeskuksen kautta noin sata muuta poliisitehtävää, ylikonstaapeli Ilkka Iivari toteaa.

Kaikkiaan pahnoilla paransi oloaan 35 henkilöä viikonlopun aikana.

35 sakkoa nuorille

Aivan humalattoman hauskaa nuorilla ei ollut, sillä heiltä otettiin pois ja hävitettiin yli sata litraa alkoholijuomia. Sakkoja rapsautettiin 35:lle liian nuorelle alkoholin hallussapitäjälle. Poliisilaitoksen putkaan päätyi yhdeksän nuorta, joita ei voitu toimittaa kotiin.

- Heidän vanhempiaan ei tavoitettu tai vanhemmat eivät olleet vastaanottokunnossa. Nämäkin vanhemmat joutuvat selvittelemään kasvatusasioita myöhemmin viranomaisten kanssa, sillä jokaisesta nuorten ryypiskelystä tehtiin lastensuojeluilmoitus, Iivari kertoo.

- Osa nuorista oli todella aggressiivisella tuulella, kun poliisi otti heidät kiinni. Yhtä 13-vuotiasta tyttöäkin joutui poliisi pitämään kiinni reilut puoli tuntia konserttialueen selviämisasemalle, kun tyttö riehui vahvassa humalassa. Yhtään nuorten keskinäistä tappelua ei tullut poliisin tietoon.

Tulevissa keskusteluissa yritetään selvittää miten nuoret saivat alkoholia.

Tätä ilmiötä poliisi valvoi ja yritti selvitellä kauppojen läheisyydessä ja kaksi tapausta kirjautuikin rikosilmoitukseksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.