Poliisi nappasi Helsingin kaduilta parikymmentä huumepillerien myyjää: "Niiden käyttö on hyvin suuri riski, mitä nuori ei välttämättä ymmärrä" – ilmoita myynnistä hätänumeroon

Rikospaikka-ohjelmassa puhuttiin "euron huumenapeista" ja siitä, kuinka ne ovat tulleet jäädäkseen.

Helsingin poliisilaitos on ottanut kiinni loppuviikosta parikymmentä ihmistä liittyen huumaavien lääkkeiden näkyvään katukauppaan, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Sekä poliisi että kansalaiset ovat tiedotteen mukaan havainneet reseptilääkkeiden ja huumausaineeksi luokiteltujen pillerien avointa kauppaa erityisesti metroradan varrella, kuten metroasemien ulkopuolella.

Pillereitä tarjottu myös nuorille

Poliisilaitos kertoo aikovansa puuttua ilmiöön tehostetusti. Silminnäkijähavaintojen mukaan pillereitä on tarjottu myös nuorille.

– Kaduilla tapahtuva myynti on paitsi rikos ja häiritsevää, mutta se voi myös aiheuttaa vaaraa. Pillerien alkuperästä ja sisällöstä ei ole mitään varmuutta. Niiden käyttö on hyvin suuri riski, mitä nuori ei välttämättä ymmärrä, ylikomisario Jari Taponen kertoo poliisilaitoksen tiedotteessa.

– Vanhempien ja myös muiden aikuisten, kuten opettajien, on syytä keskustella asiasta lasten ja nuorten kanssa, hän jatkaa.

Välitön ilmoitus hätänumeroon

Poliisi pyytääkin kansalaisia ilmoittamaan poliisille välittömästi numeroon 112, jos havaitsevat käynnissä olevan tai juuri tapahtuneen rikoksen. Näin poliisi voisi puuttua tapahtuneeseen.

Poliisi neuvoo, että tilanteessa tärkeitä kerrottavia tietoja ovat muun muassa tapahtumapaikka, myyjien yksityiskohtaiset tuntomerkit ja muut mahdolliset tilannetta tai henkilöitä yksilöivät tiedot.

Lue myös:

    Uusimmat