Mainos

Poliisilta järkyttävä tieto: Lapsille tyrkytetty LSD:tä Kiuruvedellä - "Paras olisi, että henkilöt ottaisivat itse yhteyttä poliisiin"

8:08

Poliisi kertoo järkyttävästä tapauksesta, jossa lapsille on tyrkytetty huumeita Kiuruvedellä.

Poliisin tietojen mukaan ryhmä nuoria henkilöitä on välittänyt huumeita Kiuruvedelle yläasteikäisille tyrkyttämällä. Osa huumeita välittäneistä henkilöistäkin on ollut alaikäisiä.

Huumausaineissa on ollut kyse ainakin kannabiksesta ja LSD:stä. Myös melatoniinin käytöstä on tullut tietoa. Melatoniinin käyttö voi liittyä esimerkiksi huumeiden aiheuttamiin masennus- ja unioireisiin.

Poliisi on käynnistänyt myös Kiuruveden huumeiden välityksestä esitutkinnan ja pyytää yleisöä ilmoittamaan havainnoistaan ja muuten saamistaan tiedoista poliisille, poliisin vihjesähköpostiin tai vihjepuhelimeen: vihjeet.ita-suomi(at)poliisi.fi ja 0295 415 232.

Poliisi toteaa, että parasta olisi, jos asiaan liittyvät henkilöt ottaisivat itse yhteyttä poliisiin.

– Se tulee esitutkinnan edetessä eteen joka tapauksessa. Asioiden oma-aloitteinen selvittäminen katsotaan yleensä lieventäväksi seikaksi rangaistusta määrättäessä. Huumeiden välittäminen lapsille täyttää helposti törkeän huumausainerikokseen tunnusmerkistön.

Poliisi on kirjannut rikosilmoituksen eriasteisista huumerikoksista jo useasta henkilöstä.

Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta nopeasti, jotta vanhemmat osaisivat heti puuttua ilmiöön, valvoisivat lapsiaan ja jotta yleisöltä saataisiin lisää tietoa ilmiöstä ja henkilöistä, jotka siihen liittyvät.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja