Poliisi tutkii kahden nuorisojengin yhteenottoja Jyväskylässä – mukana kymmeniä iältään 14-19-vuotiaita nuoria

Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että poliisi tutkii kesän ja syksyn aikana sattuneita kahden nuorisojengin yhteenottoja Jyväskylässä. Asiakokonaisuuteen liittyy kuusi rikosilmoitusta.

Asiaan epäillään liittyvän yhteensä 20-30 nuorta, jotka ovat iältään 14-19-vuotiaita. Epäiltyjen tekojen rikosnimikkeinä ovat muun muassa laiton uhkaus ja pahoinpitely.

Poliisi on pyrkinyt lopettamaan väkivaltaisuudet lisäämällä valvontaa Jyväskylän keskustassa ja nuorten suosimilla paikoilla. 

Yleinen turvallisuus ei uhattuna

Poliisi tekee asian tiimoilta moniviranomaisyhteistyötä koulun, kaupungin ja nuorisotoimen kanssa. Tapahtumien aktiivinen seuranta jatkuu, ja poliisi pyytääkin ilmoittamaan mahdollisista rikoksista ja muusta epäilyttävästä toiminnasta.

Lisäksi poliisi pyytää vanhempia seuraamaan lastensa tekemisiä.

– Kaikenlainen rikollinen toiminta on tuomittavaa, ja jos saat tietää, että joku suunnittelee rikosta, ilmoita siitä heti poliisille yllä oleviin yhteystietoihin tai akuutissa tilanteessa hätänumeroon 112, poliisi muistuttaa.

Tilanne ei ole uhannut kaupungin yleistä turvallisuutta. Poliisi ei toistaiseksi tiedota asiasta enempää esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat