Mainos

Poliisi: Naisen epäillään säilyttäneen kuolleita vauvoja pakastimessa

Oulun vauvasurmista epäilty 35-vuotias nainen on vangittu epäiltynä viidestä taposta. Poliisi löysi vauvat kuolleena kerrostalon kellarista toissa päivänä.  

Naisen epäillään säilyttäneen kuolleita vauvoja pakastimessa. Tieto on toistaiseksi vahvistamaton, kertoi poliisi tiedotustilaisuudessa. Kyseistä pakastinta poliisi ei ole toistaiseksi löytänyt. Poliisin mukaan on mahdollista, että muuton yhteydessä se olisi viety joko kierrätyskeskukseen tai kaatopaikalle. 

Tutkinnanjohtaja Seppo Leinonen lisäsi, että vauvojen ruumiit eivät olleet pakastimessa siinä vaiheessa, kun nainen muutti uuteen asuntoon huhtikuun loppupuolella. Uuden asunnon kellarissa ei poliisin mukaan ollut pakastinta. Ruumiita säilytettiin lämpimässä komerossa. 

Poliisin mukaan nainen salannut raskaudet, mutta on mahdollista, että on olemassa henkilöitä, jotka ovat tienneet niistä. Poliisin mukaan vauvasurmat olisivat tapahtuneet vuosina 2003-2011.

– Nainen ei ole hakeutunut terveydenhuollon tai neuvolan piiriin, vaan päättänyt toimia yksin raskauksien suhteen. Vauvat olivat hyvin kehittyneitä, lähes täysi-ikäisiä, alustavan arvion mukaan elinkelpoisia.

– Onko sattumaa, että viisi synnytystä tai keskenmenoa on sattunut samassa raskauden vaiheessa? Leinonen kysyi tiedotustilaisuudessa. 

Poliisi selvittää naisen toimintaa synnytystilanteessa ja niiden jälkeen sekä ruumiiden kuljettamista muuton yhteydessä.

– Onko hän toiminut hän toiminut aktiivisesti lasten kuolemien yhteydessä vai onko kyseessä laiminlyönti. Lisäksi selvitetään, onko ruumiiden käsittelyyn osallistunut naisen lisäksi muita henkilöitä.

"Nainen ei ole osannut selittää toimintaansa"

Poliisin mukaan ruumiit olivat tuhoutuneet jo pahoin, mikä vaikeuttaa tapahtuma-ajankohdan selvittämistä. Myös lasten kuolinsyyt pyritään selvittämään. Neljän lapsen sukupuoli on poliisin tiedossa, mutta asiaa ei kerrota julkisuuteen vielä tässä vaiheessa. Poliisilla ei ole tiedossa lasten isien henkilöllisyyksiä. 

– Nainen ei ole osannut selittää toimintaansa kuulusteluissa. Pikkuhiljaa hän alkaa tajuta, että olisi voinut toimia toisinkin. Luonnollisesti hän on hyvin järkyttynyt, mutta myös helpottunut, että asia tuli ilmi. 

Poliisi selvittää myös naisen aviomiehen roolia tapahtumiin. 

Kuolinsyytutkinta tulee kestämään viikkoja jopa kuukausia.

  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja