Mainos

Poliisi myöntää katkokset Jokela-tiedottamisessa

Husin lääkintäpäällikkö kritisoi poliisin Jokela-tiedotusta. Poliisi julkisti kuolleiden määrän vasta keskiviikkoiltana järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. KRP myöntää tietokatkokset.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo kritisoi tänään ilmestyneissä Mediuutisissa poliisin Jokela-tiedotusta.

Ylilääkäri Hirvensalon mukaan poliisin tiedottamisen olisi pitänyt olla mahdollisimman oikeaa ja avointa alusta alkaen. Jokelan surmissa poliisi panttasi oikeaa tietoa kuolleiden määrästä. Tämä aiheutti Hirvensalon mukaan hankaluuksia lääkinnälle.

Hirvensalo toivookin, että poliisi uudistaisi tiedotusohjeensa. Onnettomuudesta on kerrottava nopeasti myös huhujen ja juorujen vuoksi.

KRP myöntää tietokatkokset

Rikosylikomisario Tero Haapala KRP:stä myöntää, että Jokelan tragedian tiedottamisessa on tapahtunut joitakin katkoksia. On tärkeää, että tiedottaminen saadaan nopeammin pystyyn, Haapala toteaa.

Jokelan tutkinnan yleisjohtaja Haapala huomauttaa, että tärkeintä on, että uhrien läheiset ja omaiset saavat nopeasti ja ensimmäisinä oikeata tietoa. Vasta sen jälkeen poliisi palvelee suurta yleisöä.

Haapala myös huomauttaa, että sairaala tiedottaa sairaaloihin vietyjen tilasta. Vainajista kertoo poliisi, jos heitä ei ole viety sairaalaan.

Haapala lupaa, että poliisin tiedotukseen tullaan vastaisuudessa kiinnittämään huomiota.

Poliisi oli aloittamassa tutkimuksia Jokelan koululla kello kahdeksan aikaan yön kestäneen tauon jälkeen. Aamupäivän aikana käydään läpi vielä eilisillan kuulustelujen ja teknisen tutkinnan tuloksia.

"Koulutilojen varmistaminen vaikeutti tiedottamista"

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Rabbe von Hertzen vastaa arvosteluun MTV:n Huomenta Suomelle antamassaan haastattelussa.

- Tilanne koululla oli sellainen, että poliisi joutui suhteellisen pitkän ajan vyöryttämään tilaa sisällä varmistaakseen, ettei paikalla ollut enää ylimääräisiä henkilöitä, jotka olisivat mahdollisesti voineet olla osallisia tähän tekoon. Siinä vaiheessa ei voitu tietää varmuudella, että Auvinen toimi yksin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.