Poliisi muistuttaa: "Sellaista asiaa kuin 'kesäkissa' tai 'kesäkoira' ei ole" – ethän päätä kesää tällä sydämettömällä teolla?

Kiuruveden löytölä jakoi koskettavan videon orvoksi jääneistä kissanpennuista 0:14
Video vapisevista ja nälkäisistä orvoista kissanpennuista särkee sydämen.

Kesä vetelee viimeisiään ja jälleen on aika muistuttaa suomalaisia siitä, ettei lemmikkiä tule hylätä mökillä vietettyjen kesäkuukausien jälkeen. 

Poliisi muistuttaa suomalaisia, ettei lemmikkiä tule hylätä kesän päätteeksi.

– Sellaista asiaa kuin ”kesäkissa” tai ”kesäkoira” ei ole – eläimeen tulee sitoutua sen koko eliniäksi, Suomen poliisi muistuttaa Facebookissa.

Vaikka Suomen laki kieltää eläimen hylkäämisen, lemmikkien heitteillejättöä tapahtuu valitettavan paljon. Vuosittain Suomessa hylätään vähintään 20 000 kissaa ja tuhansia koiria. Kissojen korkeaa hylkäämisriskiä selittävät niihin kohdistuvat välinpitämättömät asenteet sekä halpa hinta.

Erityisen paljon hylkäämisiä tapahtuu lomien kynnyksellä ja lomakausien jälkeen. Tänä vuonna huolta ovat herättäneet ”kesälemmikkien” lisäksi ”koronalemmikit”. Koronaepidemia ja sen aiheuttamat poikkeustoimet ovat lisänneet ihmisten haluja hankkia lemmikkejä, vaikka niihin ei välttämättä olla sitouduttu. Ilmiö voi lisätä eläinten hylkäämisiä entisestään.

Eläinsuojeluyhdistykset ja löytöeläinkodit auttavat uuden kodin etsinnässä

Poliisi muistuttaa, että mikäli joutuu luopumaan lemmikistään pakottavasta syystä, eikä eläimelle löydä itse uutta luotettavaa kotia, tulee ottaa yhteys lähimpään eläinsuojeluyhdistykseen tai löytöeläinkotiin. Ne auttavat uuden kodin etsinnässä.

Ihmisen hylkäämien eläinten kohtalo voi olla kova.

Vapaana kulkevat koirat otetaan nopeasti kiinni ja se toimitetaan löytöeläintoimistoon. Yleensä omistaja myös hakee sieltä koiransa nopeasti pois.

Sama ei koske kissoja. Suomessa on ympärivuotinen kissakriisi, kun ulkona liikkuvat kissat villiintyvät ja lisääntyvät suuriksi populaatioiksi, jotka horjuttavat ekosysteemejä. Joka viides löytökissa päätyy lopetettavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja