Poliisi: Mikkelin kerrostalopalo syttyi työntekijän tupakasta – tuli levisi parvekkeilla olleesta rakennusjätteestä seinän eristeeseen

2:46
Katso myös: Toni huomasi kerrostalon tulessa Mikkelissä ja soitti apua – kuuntele videolta, kuinka kaikki tapahtui.

Poliisin mukaan Mikkelissä viime kuun lopussa tapahtunut kerrostalopalo syttyi työntekijän tupakasta. Tuli oli levinnyt tuhoisin seurauksin parvekkeilla olleen rakennusjätteestä seinän eristeeseen.

Mikkelissä Etelä-Savossa Vilhonkatu 12:ssa perjantaina 29. heinäkuuta palaneen kerrostalon palonsyyntutkinta on päätetty, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Tutkinnassa selvisi poliisin tiedotteen mukaan, että tulipalo oli syttynyt kerrostalon ylimmäisen kerroksen parvekkeelta muutamia minuutteja ennen ensimmäistä, kello 11:57 hätäkeskukseen tehtyä soittoa.

Palo on tutkinnan mukaan lähtenyt liikkeelle yhden työntekijän tupakoinnista parvekkeella. Sen epäilleen levinneen parvekkeilla olleen rakennusjätteen syttymisen vuoksi talon seinässä olleeseen eristeeseen.

Tutkinnan mukaan eriste on ollut erittäin herkästi palavaa ainetta ja se on syttyessään valunut alempiin kerroksiin ja niiden parvekkeilla olleisiin roskalavoihin. 

Kun työntekijät havaitsivat talon palavan ja poistuivat rakennuksesta, he sulkivat kerrostalon rappukäytävään johtaneita ovia. Tutkinnan mukaan paikalla olleiden työntekijöiden oikeaoppinen toiminta palavasta rakennuksesta poistuttaessa on edes auttanut palon rajaamista huomattavasti pienemmäksi.

Asiasta ei ole poliisin mukaan aloitettu rikostutkintaa, koska tutkinnan mukaan kysymyksessä on ollut tapaturmainen syttyminen.   Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja