Mainos

Poliisi: Kontulan kerrostalopalo sai alkunsa tupakasta

Eilen Helsingin Kontulassa syttynyt tulipalo sai mitä ilmeisemmin alkunsa huolimattomasta tupakoinnista, kertoo Helsingin poliisilaitos.

Poliisi kertoo tehneensä tiistain aikana sekä teknistä että taktista tutkintaa palopaikalla. Palo syttyi Ostostie 3:n F-portaan seitsemännen kerroksen parvekkeelta ja levisi nopeasti lähiparvekkeille ja asuntoihin palon kuumuudesta rikkoutuneiden ikkunoiden kautta.

Seitsemän asuntoa kärsi mittavia palo- ja savuvaurioita. Lisäksi muutamiin asuntoihin tuli lievempiä vaurioita, lähinnä huoneistojen parvekkeille. Palossa ei loukkaantunut ihmisiä.

Syttymissyynä tupakointi

Talon asukas on kertonut poliisille käyneensä parvekkeella tupakalla. Tupakan tumppi on mitä ilmeisemmin jäänyt kytemään tuhkakuppina käytettyyn kukkaruukkuun ja sytyttänyt tuhkakupissa olleet tumpit palamaan. Tästä palo on levinnyt muihin parvekkeilla säilytettyihin tavaroihin ja levinnyt siitä parvekkeen ja talon rakenteisiin.

Parvekkeella oli säilytetty muun muassa kahden auton talvirenkaita, joiden palaminen on ollut omiaan voimistamaan paloa.

Poliisi on kuulustellut epäillyn henkilön ja hän on myöntänyt tapahtuman. Poliisi ei epäile tapahtumassa tahallista rikosta vaan asiaa tutkitaan yleisvaaran tuottamuksena. Rikoksen tunnusmerkit täyttyvät, kun tulipalo aiheutetaan varomattomalla tai huolimattomalla toiminnalla ilman tahallisuutta.

Poliisin tutkimukset jatkuvat asianomistajien ja vahinkojen kartoittamisella ja mahdollisten todistajien kuulusteluilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.