Miehen epäillään yrittäneen polttaa naapurin tämän asuntoon – "Ei minkäänlaista todellisuuteen perustuvaa motiivia"

Vesalan tuhopolton sammutus - pelastuslaitoksen kypäräkameran kuvaa 3:48

Hämeen poliisi tutkii tapausta, jossa miehen epäillään yrittäneen sytyttää samassa kerrostalossa asuvan naapurinsa asunto tuleen naapurin nukkuessa.

Video: Kypäräkamera näyttää, millaisissa tilanteissa tulipaloja voidaan joutua sammuttamaan. Nyt poliisin tietoon tulleessa tapauksessa vakavammilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Heinolalaisen 26-vuotiaan miehen epäillään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä latoneen naapurin postiluukusta asuntoon kasan palavaa materiaalia, joka oli kasteltu palamista edistävällä nesteellä. Tämän jälkeen kasa sytytettiin pudottamalla sen päälle palavaa paperia.

Asunnossa nukkunut mies oli havahtunut ovelta tuleviin ääniin, ja lopulta noussut katsomaan äänten syytä eteisessä.

Eteisessä hän huomasi alkavan tulipalon, jonka oli itse saanut sammutettua. Fyysisiltä vammoilta vältyttiin, eikä palosta ehtinyt syntyä myöskään mainittavimpia vahinkoja asunnolle.

Eivät olleet edes tekemisissä keskenään

Poliisin mukaan levitessään palo olisi voinut vaarantaa useiden ihmisten hengen samassa kerrostalossa.

Poliisi otti maanantaiaamuna kiinni rikoksesta epäillyn miehen, joka asuu samassa talossa uhrin kanssa.

– Alustavassa selvityksessä tapahtuneelle rikokselle ei ole löytynyt minkäänlaista todellisuuteen perustuvaa motiivia. Asianomistaja ei kertomansa mukaan edes ole ollut tekemissä epäiltynä olevan naapurinsa kanssa tai riitautunut muutenkaan kenenkään kanssa, poliisi kertoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat