Poliisi löysi suomalaiskuskin autosta hämmentäviä epäselvyyksiä – huippuotteiden poikima näytönpaikka kuivui kasaan

Kalle Rovanperä palkitsi tuoreet WRC3-mestarit Roope Korhosen ja Anssi Viinikan 1:05
Katso: Kalle Rovanperä palkitsi tuoreet WRC3-mestarit Roope Korhosen ja Anssi Viinikan.

WRC2-luokassa ajavan suomalaiskuljettaja Roope Korhosen BMP-talli on saanut kansainväliseltä autoliitto FIA:lta 10 000 euron sakot, kertoo Motorsport.com. Korhosen ja kartturi Anssi Viinikan kilpailu päättyi Keski-Euroopan MM-rallissa vain kahden erikoiskokeen jälkeen torstaina, kun poliisi pysäytti iltahuoltoon matkalla olleen auton ja asetti sen ajokieltoon.

Viranomaisten mukaan Korhosen kilpurin rekisterikilpien voimassaoloaika umpeutui tämän ylittäessä Saksan rajan matkalla Tshekkiin. 

Poliisit kummastelivat auton rekisterikilpien tyyppiä ja rekisterinumeroa. Kilpien kirjaimet FO viittasivat Forchheimiin, mutta papereihin oli kirjattu toinen saksalainen kaupunki, Hildesheim.

Edellä mainittujen seikkojen lisäksi kirjoitusvirheitä sisältäneestä vakuutustodistuksesta puuttui vakuutussopimuksen numero.

Korhonen on varmistanut maailmanmestaruuden WRC3-luokassa, jonka seurauksena hänelle aukesi mahdollisuus ajaa nyt ensimmäistä kertaa WRC2-luokassa Skodan kalustolla. 

Italialaistallia uhkaa rangaistus myös kotimaansa autoliitolta. Korhonen voitti viime vuonna SM3-luokan Suomen mestaruuden.

 

 

 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat