WRC2-voittaja Teemu Suninen hylätty Jyväskylän MM-rallissa

Teemu Sunisen suoritus Jyväskylän MM-rallissa on hylätty, ja hän menettää näin WRC2-luokassa ajamansa voiton.

Sunisen Hyundai ei läpäissyt jälkitarkastusta, vaan tuomaristo totesi Rally2-auton etupuskurin reilut puoli kiloa alipainoiseksi.

Sunisen menopelin etupuskuri painoi tarkastuksessa 3 931 grammaa, kun sallittu vähimmäispaino on 4 510 grammaa.

Talli oli kertonut kuulemisessa, ettei etupuskuri ollut Hyundain valmistama osa, vaan kopio. Alkuperäinen puskuri oli korvattu kopiolla testien aikana.

Etupuskurin ja auton kuntoon oli asentanut Hyundain puolesta Red Greyn tiimi, jonka keulakuvia ovat virolaiset Ott Tänak ja Markko Märtin.

Tuomaristo huomautti, että vaikka kyse oli Hyundain mukaan inhimillisestä virheestä, kilpailevan tahon vastuulla on varmistaa, että kaikki osat ovat sääntöjen mukaisia. 

Sunisen hylkäämisen myötä WRC2-luokan Jyväskylässä voittaa Skodan suomalaiskuljettaja Emil Lindholm. Virolainen Volkswagen-kuljettaja Egon Kaur sijoittuu toiseksi ja uusiseelantilainen Hyundai-kuski Hayden Paddon kolmanneksi.

Suninen ei saanut näin vieläkään luokkavoittoa tällä kaudella. Virossa hän ajoi heinäkuussa toiseksi, ja toukokuussa luokkavoitto oli Portugalissa jo lähellä, mutta tuolloin hyppysissä ollut ykköstila vaihtui ulosajoon viimeisellä erikoiskokeella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja